Verkkouutiset

EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Josep Borrell New Yorkissa. AFP/LEHTIKUVA/ANGELA WEISS

EU aikoo jatkaa Ukrainan tukemista USA:n toimista huolimatta

Ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkean edustajan Josep Borrellin mukaan avussa on nähty suurta edistystä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Euroopan unioni jatkaa Ukrainan tukemista sen torjuessa Venäjän hyökkäystä, eikä tämä asenne riipu Yhdysvaltain uuden hallinnon toimista, Josep Borrell sanoi New Yorkissa YK:n turvallisuusneuvoston Ukrainan tilannetta käsittelevän kokouksen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa raportoi Ukrinform.

Borrellilta kysyttiin, valmistautuuko Euroopan unioni mahdolliseen muutokseen Yhdysvaltain politiikassa Ukrainan avun suhteen siinä tapauksessa, että Donald Trump valitaan presidentiksi.

Borrell totesi, ettei hän ole tietoinen uuden hallinnon mahdollisista toimista lisäten, että tällä hetkellä EU:n tuki Ukrainalle sotilaallisella, siviili-, talous-, rahoitus- ja humanitaarisella alalla on suurempi kuin Yhdysvaltain antama tuki.

– Se on noussut yli sataan miljardiin euroon, mukaan lukien 45 miljardia euroa turvallisuusapua, mikä on huomattava summa, hän sanoi.

Borrell muistutti, että sodan alussa kukaan ei odottanut Ukrainan vastustavan hyökkäystä, ”koska Venäjä oli maailman neljänneksi suurin maa sotilasmenoiltaan, kun taas Ukraina oli sijalla 35, mikä tekee erosta sotilaallisissa voimavaroissa valtavan”.

– Se, että Ukraina vastusti, nähtiin tuolloin ”ihmeenä”, Borrell sanoi.

– Kun kansainväliset kumppanit tarjosivat Ukrainalle alun perin kypäriä, nyt F-16-hävittäjät on toimitettu, mikä osoittaa suurta edistystä. Niin kauan kuin Ukraina vastustaa, kumppaneiden on tuettava sitä, Borrell totesi ja lisäsi, että muuten ne tekisivät historiallisen virheen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)