Verkkouutiset

Valmet toimittaa Araucolle kokonaisen sellutehtaan. LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

Valmetille miljardikauppa Brasiliaan

Valmet toimittaa sellutehtaan sekä kattavat automaatio- ja virtauksensäätöratkaisut Araucolle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Metsäteollisuusyhtiö Araucon hallitus on hyväksynyt kokonaisen sellutehtaan investoinnin ja valinnut Valmetin projektin toimittajaksi.

Valmet toimittaa Araucolle kokonaisen sellutehtaan, joka sisältää myös tehtaan kattavat automaatio- ja virtauksensäätöratkaisut.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Uusi sellutehdas tulee olemaan maailman suurin yhdessä vaiheessa toteutettu sellutehdasprojekti 3,5 miljoonan tonnin vuotuisella tuotantokapasiteetillaan. Uuden tehtaan arvioidaan käynnistyvän vuoden 2027 jälkimmäisellä puoliskolla. Sellutehdas rakennetaan Inocênciaan, Mato Grosso do Sulin osavaltioon Brasiliaan.

Sopimus on tarkoitus viimeistellä vuoden 2024 loppuun mennessä.

Tilauksen arvo Valmetille on yli miljardi euroa, ja sen odotetaan sisältyvän Valmetin vuoden 2024 neljännen neljänneksen saatuihin tilauksiin. Odotetulla toimituksella on merkittävä työllisyysvaikutus Valmetille ja sen alihankkijoille erityisesti Brasiliassa, Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Intiassa ja Kiinassa.

– Tämä investointi on merkittävä virstanpylväs tälle teollisuudenalalle, ja olemme ylpeitä siitä, että Arauco valitsi meidät kumppaniksi tähän merkittävään projektiin. Araucon uudesta sellutehtaasta tulee maailman suurin yhdessä vaiheessa toteutettu sellutehdasprojekti, ja se on erinomainen esimerkki Valmetin kestävän kehityksen mukaisista teknologioista. Lisäksi tehdas tuottaa merkittävän määrän ylimääräistä biosähköä, mikä edistää myönteisesti alueen kestävää energiantarjontaa, sanoo Valmetin toimitusjohtaja Thomas Hinnerskov tiedotteessa.

Arauco on alun perin chileläinen metsäteollisuusyritys, joka toimii viidellä mantereella. Vuonna 1979 perustetulla yrityksellä on toimintaa yli 75 maassa ja 55 tehdasta Brasiliassa, Chilessä, Argentiinassa, Uruguayssa, Meksikossa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Saksassa, Espanjassa, Portugalissa ja Etelä-Afrikassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)