Verkkouutiset

Liikennettä valtatiellä. Kuvituskuva. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Käytettyjen autojen tuonti ulkomailta uudistaa autokantaa

Liikenteessä olevien autojen keski-ikä on tällä hetkellä 13 vuotta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Käytettyjen autojen tuonti ulkomailta on merkittävässä kasvussa. Autoliike Rinta-Joupin tiedotteen mukaan tuontiautot ja niiden sähköistyminen uudistaa Suomen autokantaa nopeasti kohti ympäristöystävällisempää liikennettä.

Autoliike tuo vuosittain maahan noin 2 500 käytettyä autoa. Tänä vuonna tuoduista autoista peräti 65 prosenttia on ollut lataushybridejä ja 14 prosenttia täyssähköautoja. Yhteensä 87 prosenttia tuoduista autoista on varustettu jonkinlaisella sähköisellä voimajärjestelmällä, mikä on suuri edistysaskel päästöjen vähentämisessä.

Ulkomailta tuotavien käytettyjen autojen kriteereinä ovat erityisesti vähäpäästöisyys, hyvät varusteet ja auton sopivuus suomalaiseen liikenteeseen.

92 prosenttia vuoden 2024 aikana tuoduista autoista on tämän vuosikymmenen malleja, eli vuosimallia 2020 tai uudempia. Suomen liikenteessä olevien autojen keski-ikä on tällä hetkellä 13 vuotta. Rinta-Joupin mukaan tämä tarkoittaa sitä, että Suomeen saapuvat käytetyt autot ovat pääosin suhteellisen uusia ja hyvin varusteltuja, mikä vastaa suomalaisten autoilijoiden kysyntään ja tarpeisiin.

Tuontiautojen valinnassa painottuu erityisesti vähäpäästöisyys. Tällä hetkellä Suomen liikennekäytössä olevien henkilöautojen keskimääräiset hiilidioksidipäästöt ovat noin 147,1 grammaa per kilometri. Tämä luku perustuu vuoden 2022 lopun tilastoihin. Vuoden 2024 aikana Rinta-Joupin autoliikkeen tuomien autojen keskimääräiset päästöt ovat olleet vain 26 grammaa kilometriä kohden. Tämä laskee osaltaan Suomen autojen keskimääräisiä päästöjä merkittävästi.

Autoliikkeen tuomat autot ovat suurimmalta osin Ruotsista. Toiseksi eniten autoja tuodaan Saksasta ja pieniä määriä tulee myös muista Euroopan maista.

Tuotavien autojen listalla ykkössijalla on suomalaisten suosikki Volvo. Volvon jälkeen tulevat Toyota, Mercedes-Benz, Mitsubishi ja BMW.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)