Verkkouutiset

Sadetta Helsingin keskustassa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Syysmyrsky riepottelee Suomea, tänne kovimmat tuulet

Meteorologin mukaan puuskat voivat aiheuttaa tuhoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Syysmyräkkä iskee Suomeen, kertoo Foreca.

– Puuskainen etelänpuoleinen tuuli voimistuu keskiviikkopäivän mittaan maan etelä- ja keskiosassa. Voimakkainta tuuli on maan länsiosassa, jossa puuskien voimakkuus on laajalti 15–20 metriä sekunnissa. Puuskat voivat lännessä aiheuttaa tuulituhoja. Tuuli on voimakkaimmillaan keskiviikkona iltapäivällä pohjoisella Selkämerellä sekä Merenkurkun eteläosassa, jossa merellä ja rannikon edustalla tuulen nopeus voi puuskissa olla enimmillään noin 25 metriä sekunnissa, kertoo meteorologi Joanna Rinne Forecan sivuilla.

Tuulinen sää jatkuu ennusteen mukaan torstaina.

– Tuuli pysyy puuskaisena myös torstaina, jolloin yli 15 metriä sekunnissa puuskia on odotettavissa lähinnä paikoin Merenkurkun rannikolla sekä Lapissa, erityisesti Perämeren rannikolla. Torstai-illaksi tuuli heikkenee koko maassa, Rinne ennustaa.

Sateita tulee pääasiassa maan etelä- ja länsiosassa ja pohjoisessa. Lännessä sää on poutaisempaa, vaikka ainakin osin pilvistä.

Torstain päivälämpötila on Forecan ennusteen mukaan maan etelä- ja keskiosassa 12–16 astetta, pohjoisessa enimmäkseen 8–13 astetta. Käsivarren Lapissa jäädään paikoin jopa nollan tuntumaan.

– Vaikka tuuli heikkenee torstai-iltana, perjantaiksi Suomeen leviää uusi matalapaineen keskus sateineen. Sen yhteydessä tuuli voimistuu taas ainakin paikoin. Myrskypuuskia voi jälleen olla odotettavissa ainakin merialueilla, Rinne kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)