Verkkouutiset

Jarno Limnéll. LEHTIKUVA / KALLE PARKKINEN

Jarno Limnéll: Turvallisuudesta huolehditaan tiukassakin tilanteessa

Kansanedustajan mukaan puolustuksen kehittäminen on välttämätöntä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Jarno Limnéll korostaa, että hallitus varmistaa Suomen ja suomalaisten turvallisuuden haastavasta taloustilanteesta huolimatta. Limnéll painottaa, että Suomen puolustuksen kehittämiseen ja kansallisen turvallisuuden ylläpitämiseen kohdistuvat panostukset ovat välttämättömiä.

– Vaikeassakin taloustilanteessa valtion tärkein tehtävä on pitää suomalaiset turvassa. On erittäin tärkeää, että panostamme niin ulkoiseen kuin sisäiseen turvallisuuteemme. Epävakaa turvallisuusympäristömme edellyttää kykyä toimia, ennaltaehkäistä ja puolustautua kaikissa toimintaympäristöissä, ja samalla huomioida kyber- ja informaatiopuolustuksen vaatimukset, Limnéll toteaa tiedotteessa.

Hallitus on sitoutunut pitämään puolustusmenot Naton tavoitteen mukaisella kahden prosentin tasolla suhteessa bruttokansantuotteeseen. Puolustusministeriön budjettiehdotus vuodelle 2025 on yhteensä 6,5 miljardia euroa, mikä on 554,2 miljoonaa euroa (yhdeksän prosenttia) enemmän kuluvan vuoden talousarvioon nähden. Kasvua budjettiin tuovat erityisesti monitoimihävittäjien hankinnat, jotka ovat keskeinen osa Suomen puolustusjärjestelmää.

Limnéllin mukaan kansallinen puolustuskyky perustuu jatkossakin yleiseen asevelvollisuuteen, koko maan puolustamiseen ja korkeaan maanpuolustustahtoon.

– On myös tärkeää, että kynnystä osallistua maanpuolustukseen madalletaan sukupuolesta riippumatta. Siksi on hyvä, että hallitus kehittää asevelvollisuutta sekä laajentaa kutsunnat koskemaan koko ikäluokkaa, Limnéll toteaa.

Lisäksi Limnéll korostaa, että Suomen on jatkettava määrätietoista tukeaan Ukrainalle.

– On tärkeää, että jatkamme tukeamme Ukrainalle niin kauan kuin se on tarpeen. Meidän ja muiden länsimaiden on varmistettava, että Ukraina kykenee puolustamaan itseään ja luomaan olosuhteet rauhanneuvotteluille, Limnéll sanoo.

Limnéllin mukaan Suomen turvallisuuspolitiikan perusta on vahva kansallinen puolustus ja kokoomus pitää huolta siitä, että puolustuskyky säilyy vahvana myös tulevaisuudessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)