Lumi Ähtärin eläinpuistossa vuonna 2018. LEHTIKUVA / TOMMI ANTTONEN

IL: Pandat pakataan kotimatkalle Kiinaan laatikoihin

Ennen paluumatkaa eläimet asetetaan kuukauden karanteeniin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ähtärin eläinpuiston jättiläispandat Lumi ja Pyry palautetaan kotimaahansa Kiinaan kuljetuslaatikoissa. Asiasta kertoo Iltalehti.

Ennen paluumatkaa pandat asetetaan kuukauden karanteeniin. Sen ajan pandoja pidetään pandatalossa, mutta niiden luokse pääsevät vain suojapukuihin pukeutuneet hoitajat.

– Tämä on normaali käytäntö eläinpuistoissa, kun eläin kuljetetaan ulkomaille, Ähtäri Zoo-eläinpuiston toimitusjohtaja Arja Väliaho kertoo IL:lle.

Pandat matkustavat Kiinaan lentokoneessa. Lentomatkustaminen ei ole eläimille täysin vierasta, sillä ne toimitettiin lentäen ja kuljetuslaatikoissa Kiinasta Suomeen vuonna 2018. Pandojen paluumatka noudattaa pitkälti siis samaa kaavaa kuin niiden tuominen Suomeen.

Pandoja pyritään totuttamaan kuljetuslaatikoissa olemiseen ennen lentomatkaa. Tällä pyritään siihen, että paluumatka olisi eläimille mahdollisimman stressitön. Paluulennolle lähtee myös eläintarhan omia hoitajia huolehtimaan pandojen hyvinvoinnista lennon ajan. Pandat saavat matkaa varten runsaasti syötävää. Oletettavaa kuitenkin on, että pandoilla suuri osa lennosta kuluu nukkuessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)