Jalankulkijoita vesisateessa Aleksanterinkadulla Helsingissä 26. syyskuuta 2024. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Rankkasateet jatkuvat, myrsky mahdollinen

Tuuli voi yltyä paikoitellen myrskylukemiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Etelä- ja Länsi-Suomea varoitetaan perjantaina lähestyvistä rankkasateista ja tuulenpuuskista. Rajuja sateita ja puuskia ennustetaan myös Länsi-Lappiin.

– Matalapaine sateineen kulkee Suomen yllä kohti koillista. Tuuli on maan etelä- ja keskiosassa puuskaista, illalla puuskaista tuulta on Lapissa asti. Perjantain sademäärissä on isoa vaihtelua: monin paikoin vettä tulee 10–30 millimetriä, idässä ja Kainuussa 5–10 millimetriä. Pohjois-Lapissa on paikoin poutaista, meteorologi Anna Latvala ennustaa Forecan blogissa.

Lämpötila on perjantaina päivällä maan etelä- ja keskiosassa laajalti 13–18 astetta, Pohjanmaalla ollaan 10 asteen vaiheilla. Pohjoisessa on monin paikoin 7–13 astetta, mutta Keski- ja Pohjois-Lapissa vain 3–8 astetta.

– Perjantaina illalla tuuli voimistuu entisestään eteläisillä merialueilla. Perjantai-illasta alkaen etelärannikolla voi olla myrskypuuskia. On mahdollista, että perjantai-illan ja lauantaiaamun välillä tuuli käväisee myrskyn puolella keskituulessa, Latvala kertoo.

Rankkasateita on ollut myös torstaina ja paikoitellen vettä on satanut kaatavalla. Torstain suurin sademäärä kello 14.20 mennessä on mitattu Helsinki-Vantaan lentoasemalla, 36,9 millimetriä. Mäntsälässä vettä on satanut 31 millimetriä. Lapissakin sademäärät ovat olleet paikoin jo 10–20 millimetriä.

Viikonlopuksi sää viilenee. Päivälämpötila on lauantaina maan etelä- ja keskiosassa 9–14 astetta ja pohjoisessa laajalti 4–10 astetta, Lapin luoteisosassa on jälleen muuta maata viileämpää. Lämpötila on sunnuntaina maan etelä- ja keskiosassa vähän 10 asteen molemmin puolin ja pohjoisessa 3–9 astetta.

Lauantaina sateita on vielä liikkeellä laajemmin, sunnuntaina sää on jo poutaisempaa ja aurinkoisempaa. Keski- ja Pohjois-Lapissa osa loppuviikon sateista on lunta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)