Verkkouutiset

Väitetysti löydetty kirje. Kuvakaappaus/X

Näin Venäjä yrittää hämätä etulinjassa – feikkikirjeitä kuolleille sotilaille

Kyseessä sanotaan olevan esimerkki Venäjän propagandasta ja disinformaatiosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän joukkojen sanotaan lavastaneen Kurskin rintamalohkolla tilanteen, jossa kuolleilta ukrainalaissotilailta löydettiin kamalia olosuhteita kuvailevia kirjallisia viestejä.

Sosiaalisessa mediassa kiertävän videon (jutun alla) ja kuvakaappauksien sanotaan olevan tuore esimerkki Venäjän rintamalla toimeenpanemasta propagandasta ja disinformaatiosta.

Venäläinen sotabloggari väittää Telegram-kanavallaan, että kyse on kuolleiden ukrainalaissotilaiden itsemurhaviesteistä.

Eräässä väitetyssä ukrainalaissotilaan viestissä kerrotaan, että heidät lähetetään ilman varusteita ”lihahyökkäyksiin”, eli jalkaväen suojaamattomiin rynnäköihin.

Ukrainan sotaa seuraavat some-tilit ovat kiinnittäneet tähän huomiota ja katsovat sen olevan osa venäläisten psykologista operaatiota, jolla pyritään vaikuttamaan ukrainalaisten henkiseen kriisinkestävyyteen.

Väitetysti löydettyjen viestien kielen huomautetaan olevan virheellistä ja epätarkkaa, mikä viittaa siihen, että venäläiset kirjoittivat ukrainankieliset viestit itse.

Lisäksi videon todetaan olevan huonosti tehty, mikä viittaa niin ikään siihen, että tilanne olisi lavastettu. Pienet yksityiskohdat paljastavat paljon – videolla näkyvät univormut ja sotilaiden kädet ovat täysin puhtaat, eikä heillä näytä olevan joukko-osastotunnuksia tai henkilökohtaisia tavaroita mukanaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)