Monet suomalaiset ovat muuttaneet pysyvästi Espanjan Fuengirolaan. LEHTIKUVA / LAURI HEINO

HS: Näistä syistä Suomesta halutaan muuttaa pois

Kylmyys ja ilmapiiri ovat yleisiä syitä etelään muutolle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomesta muutetaan pois etenkin kylmyyden ja suorituskeskeisen ilmapiirin takia, Espanjan Fuengirolassa asuvat suomalaiset kertovat Helsingin Sanomille.

Fuengirolassa asuu tuhansia Suomen kansalaisia. Alueella asuu suomalaisia niin paljon, että alueelle on perustettu jopa suomalaisten omia kauppoja ja ravintoloita.

HS kysyi Espanjaan pysyvästi muuttaneilta suomalaisilta syitä heidän muuttoonsa. Monen vastauksissa korostuivat samat syyt: he ovat muuttaneet etelään pakoon Suomen kylmiä talvia. Myös suomalainen asenneilmapiiri koettiin sellaiseksi, josta haluttiin eroon. Fuengirolassa asuvat suomalaiset arvostelevat Suomea etenkin työ- ja suorituskeskeisestä elämäntavasta, jossa on aina kiire.

– Pitäisi osata enemmän rauhoittua. Ihmiset täällä saattavat olla monta tuntia samassa paikassa. Siihen yritän pyrkiä. Täällä vaan ollaan ja hengaillaan ilman suunnitelmia, Torreblancassa asuva Jaana Liuski-Hallikas kertoo HS:lle.

Hieman yllättäen suurimpina poismuuton syinä eivät korostukaan siis Suomen korkea hintataso tai kireä verotus.

Suomi on tunnettu myös tiukasta viranomaissääntelystään. Espanjan Fuengirolassa yrittäjänä toimiva Kaisu Tissari näkee asiassa toisaalta jotain hyvääkin. Siinä missä Suomessa säännöt ovat kaikille samat, hänen mukaansa Espanjan viranomaisilla on sääntelyissä tapana soveltaa asioita enemmän.

– Täällä se on, että millä fiiliksellä virkamies sattuu olemaan sinä aamuna, että se on paljon siitä kiinni, Tissari toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)