Jääkiekko ja maila. WIKIMEDIA COMMONS/SANTERI VIINAMÄKI CC-BY-SA-4.0

Yle: Suomeen perustettiin yksityinen kiekkoliiga

Uudessa liigassa on joukkueita 12 kaupungista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomeen on perustettu uusi yksityinen jääkiekkoliiga, Yle kertoo.

Kyseessä on korkeakoulujen välinen FCAA. Tällä hetkellä liigassa on mukana joukkueita 12 kaupungista.

Sarja sai alkunsa vuonna 2023, kun kauppatieteiden opiskelijat miettivät vaihtoehtoja alkoholintäytteiselle opiskelijakulttuurille. Aluksi he järjestivät kauppatieteilijöiden SM-turnauksen järjestäminen keväällä 2023.

– Joukkueita tuli kymmenen, mikä oli enemmän kuin odotimme. Aistimme, etä tässä on ehkä aineksia johonkin isompaan, liigan perustajiin kuuluva Kami Kortelainen kertoo Ylelle.

Viime talvena pelattiin FCAA:n ensimmäinen kausi. Se yllätti odotukset ja liigaan tuli 17 joukkuetta. Täksi kaudeksi joukkueita on tullut yhdeksän lisää.

Kortelaisen mukaan liigan nimi FCAA ei ole lyhenne mistään. Hänen mukaansa nimi valittiin sillä perusteella, että ”se kuulostaa hyvältä”.

Kortelainen uskoo yksityisen liigan kaltaiselle toiminnalle olevan tilausta. Hän arvioi, että suomalaiseen opiskelijaelämään keskeisesti kuuluva juhlimiskulttuuri ei ole kaikkien mieleen.

Suomen jääkiekkoliitto suhtautuu FCAA:han myönteisesti. Liitosta kerrotaan Ylelle, ettei se näe liigaa kilpailijana. Harrastekiekon kehityspäällikkö Kim Sällström toteaa kuitenkin, ettei liitto tee toistaiseksi yhteistyötä liigan kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)