Ruby-alus on ollut ankkuroituna keskiviikosta. MARINE TRAFFIC

Ruby jämähti paikalleen merelle – uudesta määränpäästä sille huonoja uutisia

Laivan pitää hankkiutua eroon lastistaan, jos se aikoo päästä Maltaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Itämeren suunnasta pois käännytetty rahtialus Ruby on seissyt ankkuroituna keskiviikosta alkaen. Jättimäistä ammoniumnitraattilastia kuljettava alus on tällä hetkellä noin 17 merimailin päässä Englannin Kentin rannikosta.

Venäjän Kantalahdesta yli kuukausi sitten lähtenyt ja myrskyssä vaurioita kärsinyt riskialus on käännytetty aiemmin pois Norjan Tromssasta. Sen jälkeen se otti määränpääkseen Liettuan, jonne pääsy kuitenkin myös evättiin. Alus on BBC:n mukaan tarkistettu merikelpoiseksi, ja se myös kykenee seilaamaan normaalisti, vaikka ison osan matkaa sillä onkin ollut hinaaja apunaan.

Britannian rannikkovartiosto on kertonut Financial Times-lehden mukaan, että alus odottaa sopivia tankkausolosuhteita, jonka jälkeen se jatkaa matkaansa kanaalista kohti Maltaa. Malta Today -lehti toteaa kuitenkin, että viranomaiset sallivat laivan pääsyn maltalaisvesille ja satamaan ainoastaan, mikäli se on hankkiutunut sitä ennen eroon rahdistaan.

Näin ollen aluksen lopullinen kohtalo on edelleen epäselvä. Rubyn kuljettama ammoniumnitraattimäärä on seitsenkertainen verrattuna Beirutin satamaräjähdyksen aiheuttaneeseen määrään vuonna 2020.

Marine Trafficista ilmenee, että Rubyn lähistöllä on brittiläistankkeri Fortuna III ja Rubyn edessä Italiaan rekisteröity hinaaja Kamarina.

Ruby seilaa Maltan lipun alla, mutta sen omistaa Dubaissa toimiva yhtiö Serenity Ship Management, joka puolestaan on rekisteritietojen mukaan syyrialaisomistuksessa. Merenkulkua seuraavan TradeWinds-median mukaan Rubyn parikymmenhenkinen miehistö koostuu pääasiassa syyrialaisista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)