Savua Libanonin pääkaupungissa Beirutissa perjantai-iltana. Israel suoritti kaupunkiin massiivisia ilmaiskuja, joiden uskotaan tappaneen Hizbollahin johtajan. AFP / LEHTIKUVA / FADEL ITANI

Massiivisia iskuja – saiko Hizbollahin johtaja surmansa

Israelin ja Hizbollahin konflikti on kärjistynyt kuluneen viikon aikana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Israelin ilmavoimat toteutti perjantai-iltana massiivisia ilmaiskuja Beirutissa. Israelin viranomaisten mukaan kohdisti iskunsa Hizbollahin päämajaan ja uskoo sen johtajan, Hassan Nasrallahin, kuolleen iskussa. Aiheesta uutisoi The Times of Israel -lehti.

Kyseinen isku on tuhoisin Beirutissa viimeisimmän, liki vuoden kestäneen Israelin ja Hizbollahin välisen konfliktin aikana. Israelin televisiokanavien mukaan iskussa käytettiin kymmeniä tonneja räjähteitä.

Hizbollahin lähde kertoo iskujen tuhonneen kuusi rakennusta ja on vahvistanut kyseisten rakennusten toimineen sen johtohahmojen kokoontumispaikkana. Israelin asevoimien (IDF) tiedottaja, vara-amiraali Daniel Hagarin mukaan Hizbollahin komentokeskus oli rakennettu siviilirakennusten alle Dahiyehin esikaupunkialueelle.

Israel on eliminoinut suuren osan Hizbollahin korkeimmasta johdosta viime viikkoina. Se uskoo yhä Nasrallahin kuolleen. Hizbollahin lähteet sen sijaan vahvistivat uutistoimistoille AFP:lle ja Reutersille, että Nasrallah oli elossa. Reutersin mukaan Iranin turvallisuusviranomaiset ovat sen sijaan sanoneet, että Nasrallahin tila on vielä selvitettävä.

Israelin ja Hizbollahin konflikti on kärjistynyt viimeisen viikon aikana, kun yli 700 ihmistä on kuollut Israelin ilmaiskuissa Libanonissa. Israelin mukaan suuri osa kuolleista on Hizbollahin taistelijoita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)