Pekka Toveri. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Pekka Toveri IS:lle: Venäjä syyttää kaikkia muita paitsi itseään

Kokoomusmeppi ei usko näkevänsä elinaikanaan demokraattista Venäjää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Edes Venäjän presidentti Vladimir Putinin kuolema ei johtaisi parempaan käänteeseen Venäjän politiikassa, arvioi kokoomuksen europarlamentaarikko Pekka Toveri Ilta-Sanomille.

Toverin mukaan Venäjän yhteiskunnan nykytila on pelottava. Jo lastentarhassa lapsille puetaan univormut ja käsketään vetämään hanhenmarssia. Tämä jättää nuoriin eittämättä jäljen, joka ei katoa, vaikka Putin poistuisi pelistä.

–  Vaikka Putin huomenna putoaisi Kremlissä ja ottaisi vähän isomman happihyppelyn, niin ei se muuttaisi mitään, Toveri tiivistää.

Putinia vastustavaan Venäjän oppositioon Toveri ei luottaisi. Hän uskoo, että suuri osa Venäjältä pois muuttaneista ihmisistä ei oikeasti tuomitse Venäjän toimia. He eivät myöskään ole valmiita tekemään mitään edistääkseen vallanvaihtoa tai laajempaa muutosta.

Kokoomusmeppi arvioikin, että Venäjä tulee säilymään autoritäärisenä valtiona. Suomelle se tarkoittaa, että edessä on vuosikymmeniä kestävä haaste.

Toveri pitääkin tärkeänä, että kaikki Euroopan maat saataisiin ymmärtämään Venäjän muodostama uhka. Esimerkiksi Portugalissa Venäjän uhka voi vaikuttaa etäiseltä, mutta jos itänaapuria ei nyt pysäytetä Ukrainassa, se on jossain vaiheessa Atlantin rannalla.

Silloin tilanne koskettaisi myös Portugalia.

– [Venäjä] on rappeutuva niin sanottu suurvalta, joka syyttää siitä kaikkia muita paitsi itseään, vaikka itse he ovat kaikki asiansa tössineet, Toveri linjaa.

Toveri ei usko, että Venäjästä tulee demokraattista valtiota hänen elinaikanaan. 63-vuotias Toveri kertoo tavoitteekseen elää satavuotiaaksi.

Tie kohti liberaalia demokratiaa kohti ei olisi helppo.

– Sen systeemin pitäisi räjähtää kokonaan, ja sitten rakentaa kokonaan uudestaan, Toveri sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)