Demarinuoret lisäisivät perintöveron progressiivisuutta. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

SDP:stä tyrmätään perintöveron poistaminen – ”progressiota olisi varaa lisätä”

Demarinuorten mukaan vaurauden ei pidä antaa kasautua yhä harvemmille
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SDP:n nuorisojärjestö tyrmää kovasanaisesti vaatimukset perintöveron poistamisesta.

Keskuskauppakamari kertoi torstaina tiedotteessaan kannattavansa perintöveron kuoppaamista. Kamarin mukaan veron poistaminen muun muassa parantaisi kotimaisen omistamisen edellytyksiä, helpottaisi yritysten sukupolvenvaihdosten tekemistä ja parantaisi perijöiden tilannetta tapauksissa, jossa peritään vaikeasti rahaksi muutettavaa omaisuutta.

Tilalle Keskuskauppakamari ehdottaa luovutusvoittoveroa, joka maksettaisiin vasta, kun omaisuus realisoidaan.

Demarinuorissa ehdotusta ei kannata. Järjestön mukaan perintöveroa ei kuitenkaan voida käsittää pelkästään taloudellisena rasitteena, vaan se on myös merkittävä yhteiskunnallinen työkalu, jolla pyritään ehkäisemään varallisuuserojen kasvua.

Nuorisojärjestön puheenjohtajan Emilia Kangaskolkan mukaan Keskuskauppakamarin ehdotus jättää huomiotta yhteiskunnalliset ja sosiaaliset näkökohdat.

– Perintövero on yksi oikeudenmukaisimmista verolajeista sillä se ei kohdistu ihmisten ansiotuloihin […] Ilman perintöveroa suuri osa vauraudesta kasautuisi yhä harvemmille, mikä lisäisi eriarvoisuutta aivan kuten 2000-luvun kehitys Ruotsissa on osoittanut, Kangaskolkka sanoo.

Myöskään Keskuskauppakamarin väitettä talouskasvun edistämisestä Demarinuoret eivät usko. Kangaskolkan mukaan talouskasvu ei synny pelkästään varallisuuden siirtämisestä sukupolvelta toiselle tai varojen passiivisesta säilyttämisestä.

Perintöveron lakkauttamisen sijaan sosialidemokraattiset nuoret toivovatkin, että isommista perinnöistä maksettaisiin jatkossa enemmän veroa.

Tällä hetkellä perintöveroprosentti nousee korkeimmillaan 19:sta tai 33:een, riippuen siitä, kuinka läheistä sukua perittävä perijälle oli.

– Perintöveron progressiota olisi varaa lisätä suurten perintöjen kohdalla, järjestön tiedotteessa ehdotetaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)