Ukrainalaisnainen Venäjän ilmaiskussa vaurioituneen talon edessä syyskuun lopussa Kramatorskin kaupungissa. AFP / LEHTIKUVA / GENYA SAVILOV

Paljastus Kiinasta: Merkittävää tukea Kremlin sotatoimille

Kiinasta on tullut ratkaiseva Venäjän sotatoimien mahdollistaja Ukrainassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Länsiliittolaisten viranomaiset uskovat paljastaneensa Kiinan tuen lisääntyneen Venäjän sotatoimille Ukrainassa. Heidän julkaisemansa raportin mukaan kiinalaiset yritykset ovat toimittaneet Venäjälle salaa erilaisia sotilasdroneja, joita on tarkoitus käyttää Ukrainassa. Aiheesta uutisoi The Times.

Asekauppa Kiinan ja Venäjän välillä käytiin länsiviranomaisten mukaan viime vuonna. Yrityksen nimeä viranomaiset eivät halua paljastaa. Viranomaislähteet vahvistavat lisäksi Reutersin aiemmin tällä viikolla julkaiseman raportin. Sen mukaan mukaan Venäjän uskotaan perustaneen Kiinaan aseohjelman tuottaakseen pitkän kantaman hyökkäysdroneja käytettäväksi Ukrainan sodassa.

– Vaikka Kiinan hallitus ei ehkä myönnä sitä, he kamppailevat pitääkseen lisääntyvän tukensa piilossa, viranomaislähde kertoo The Timesille.

Naton tiedottajan mukaan Kiinasta on tullut ratkaiseva Venäjän sotatoimien mahdollistaja Ukrainassa.

– Kiinan hallitus on vastuussa siitä, että sen yritykset eivät tarjoa tappavaa apua Venäjälle, hän sanoo. Tiedottajan mukaan Kiina ei voi jatkaa Euroopan suurimman konfliktin – sitten toisen maailman sodan -ruokkimista ilman, että tämä vaikuttaa sen omiin etuihin ja maineeseen.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg on varoittanut Kiinan, Venäjän, Iranin ja Pohjois-Korean ”autoritaarisen valta-akselin” toimivan jatkuvasti yhtenäisemmin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
Alexander Stubb

Uuden ajan ulkopolitiikka

Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikalle määritellään nyt uutta ideaa. Olennaista on keskittyä ydinintresseihimme ja suunnata rajattua vaikutusvaltaamme niihin.

Alexander Stubb

Uuden ajan ulkopolitiikka

Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikalle määritellään nyt uutta ideaa. Olennaista on keskittyä ydinintresseihimme ja suunnata rajattua vaikutusvaltaamme niihin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)