Parisuhdeväkivallan uhka kotona. Tilanne on lavastettu. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Lähisuhteiden väkivallan sovittelulle aiotaan saada loppu

Kansanedustajan mukaan ei ole oikein, että toistuvasta väkivallasta on voinut selvitä ilman tuomioita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Pihla Keto-Huovinen on tyytyväinen, että hallituksen esitys lähisuhdeväkivallan sovittelun lopettamiseksi etenee eduskunnan käsittelyyn.

Muutoksen myötä soviteltavaksi ei saisi ottaa väkivaltaa sisältäviä rikoksia eikä eräitä muita rikoksia, kuten seksuaalirikoksia, laitonta uhkausta tai vainoamista, kun ne kohdistuvat rikoksesta epäillyn läheiseen.

– Lähisuhdeväkivaltaa ei pidä sovitella, sillä uhri ja tekijä eivät koskaan ole tasavertaisessa asemassa toisiinsa nähden. Tekijä käyttää uhriin nähden valtaa, eikä uhri välttämättä edes tiedosta tulevansa painostetuksi. Sovittelijan, joka on usein lyhyen kurssin käynyt vapaaehtoinen, voi olla mahdotonta arvioida, onko uhri suostunut sovitteluun omasta tahdostaan, Keto-Huovinen sanoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa ei ole oikein, että jopa toistuvasta lähisuhdeväkivallasta on voinut selvitä ilman tuomioita. Keto-Huovisen mukaan sovittelun mahdollisuus on antanut viestin, että kyseessä olisi lievä rikos.

– Lähisuhdeväkivallan sovittelun kieltäminen ei ole vastakohta tuen ja avun saamiselle. Hallitus lisää turvakotien rahoitusta ensi vuoden budjetissa, mikä on tärkeä teko lähisuhdeväkivallan uhreille, Keto-Huovinen päättää.

LUE MYÖS:
Poliisi pyrkii tunnistamaan paremmin lähisuhteiden väkivaltaa

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
Alexander Stubb

Uuden ajan ulkopolitiikka

Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikalle määritellään nyt uutta ideaa. Olennaista on keskittyä ydinintresseihimme ja suunnata rajattua vaikutusvaltaamme niihin.

Alexander Stubb

Uuden ajan ulkopolitiikka

Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikalle määritellään nyt uutta ideaa. Olennaista on keskittyä ydinintresseihimme ja suunnata rajattua vaikutusvaltaamme niihin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)