Elinkeinoelämän keskusliitto toimii Eteläranta 10:ssä. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

”Suomi tarvitsee lisää tekemistä, ei odottamista”

EK:n johtajan mukaan emme ole ainoa maa, jota kriisit ovat koetelleet, mutta muissa maissa velkasuhde on laskenut.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n johtaja, ekonomisti Sami Pakarinen kommentoi X:ssä Työn ja talouden tutkimus Laboren johtaja Mika Malirannan haastattelua Helsingin Sanomissa.

– Hienoa, että kasvu on käynnistymässä ja Suomen talous pelastuu. Mutta on kieltämättä hätkähdyttävää, että odottaminen tuntuu riittävän nyt kasvun käynnistymiseksi. Syntyy kuva, että ei tarvitse tehdä enää mitään, koska noin 10 vuotta sitten tehtiin jotain, Pakarinen kirjoittaa.

– Suomi ei ole ainoa maa, jota viime vuosien kriisit ovat koetelleet. Miksi muissa maissa velkasuhde on kuitenkin laskenut, Suomessa ei?

Pakarisen mukaan sopeutusta ei voida enää ajoittaa, koska ikääntyminen ei odota. Koska kasvu on kiihtymässä ensi vuonna, mikä olisi parempi aika sopeutukselle, hän kysyy.

Hän nostaa esille myös pääomien merkityksen, sillä niiden puuttuessa lupaavat kasvuyritykset ostetaan helposti pois, kun ei ole pääomaa pitää niitä Suomessa. Tällöin kasvu jää syntymättä.

Verotuksesta ja kannustimista ei puhuta haastattelussa Pakarisen mukaan sanaakaan, vaikka ne ovat olennaisia pääomien ja omistajuuden kehittämisessä.

– Vahva talouskasvu vaikuttaa sitouttavan ihmisiä. Eikö näin ollen varallisuuserojen kannattaisi antaa hieman kasvaa, kun kaikilla menisi absoluuttisesti paremmin?

Yritysten merkitys kasvun ja hyvinvoinnin ajurina on sen sijaan tuotu esille.

– Kaikilla yhteiskunnan sektoreilla kellotaajuus nousisi ja tekemisen merkitys ymmärrettäisiin. Näin ns. kultaisia sukupolvia syntyisi jatkossakin ja Suomella olisi kirkas tulevaisuus. Suomi tarvitsee lisää tekemistä, ei odottamista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)