Aalto-yliopiston rakennus Otaniemessä Espoossa. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Työn ja opiskelun yhteen sovittaminen helpottuu uudessa kokeilussa

Kansanedustajan mukaan on tärkeää, etteivät jatko-opinnot sulje pois työssäkäyntiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Karoliina Partanen on tyytyväinen hallituksen toimiin, joilla kehitetään työn ja opintojen yhteensovittamista ja helpotetaan osaavan työvoiman saatavuutta työvoimapula-aloilla.

– Työikäisten määrän vähentyessä on tärkeää, ettei ihmisten tarvitse välttämättä valita työn ja jatko-opintojen väliltä. Tarvitsemme työelämään uudenlaista kulttuuria, jossa työntekijöiden kouluttautumisesta työn ohessa luodaan toimivampi yhtälö kaikkien osapuolten näkökulmasta, Partanen toteaa tiedotteessa.

– Työntekijän tulee voida kehittää omaa osaamistaan ja pätevöityä työn ohessa.

On hienoa, että tähän tarpeeseen nyt hallituksessa tartutaan.
Hallitus toteuttaa työn ohessa opiskelun pilotointi- ja kehittämishankkeen vuosina 2025–2026. Hankkeeseen esitetään 10 miljoonan euron vuosittaista rahoitusta.

Partanen huomauttaa, että etenkin nykyisten työvoimapula-alojen koulutukset ovat sellaisia, joihin sisältyy pakollista harjoittelua tai opiskelua, joka edellyttää poissaoloa työstä. Työn ohessa opiskelu tällaisilla aloilla vaatii uudenlaisia järjestelyjä sekä työpaikoilla että oppilaitoksissa.

– On tärkeää, että pätevöitymiseen luodaan monipuolisesti mahdollisuuksia. Monimuotokoulutusta on tällä hetkellä korkeakouluissa tarjolla enemmän kuin aikaisemmin. Ensi vuonna aloitetaan myös tilauskoulutusmallin pilotointi ja kehittäminen kaupunkien varhaiskasvatuksen alan työntekijöiden kouluttamiseksi varhaiskasvatuksen opettajiksi tai sosionomeiksi, Partanen kertoo.

– Työn ohessa kouluttautuminen on nykypäivää. Nämä kokeilut mahdollistavat opiskelun ilman, että töistä pitää jäädä kokonaan pois. Tämä on myös helpotus työnantajille, kun osaavista työntekijöistä ei tarvitse luopua kokonaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)