Ukrainan tykistöä ja sotilas rintamalla. AFP / LEHTIKUVA / GENYA SAVILOV

Ex-suurlähettiläs varoittaa: Venäjä saattaa hyökätä Natoa vastaan

Mikko Hautalan mukaan Suomessa pitää varautua pahimpaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen entinen Moskovan- ja Washingtonin-suurlähettiläs Mikko Hautala sanoo ruotsalaisessa Dagens Nyheter -lehdessä, että Venäjän hyökkäystä Natoa vastaan ei voida sulkea pois.

– Tilanne on todella vaarallinen, jos Yhdysvallat on jatkossa sidottu Intian ja Tyynenmeren alueelle ja Lähi-itään. Silloin on olemassa riski, että Venäjän ruokahalu kasvaa, Hautala toteaa.

Hänen mukaansa Suomessa ja muualla lännessä pitää valmistautua hyökkäykseen.

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Arkady Moshes ei usko suoraan hyökkäykseen. Hänen mukaansa Kremlin tavoitteena on palauttaa kylmän sodan aikainen asema suurvaltana.

– Venäjä ei välttämättä aloita sotaa koko läntisen maailman kanssa. Maa kuitenkin haluaa veto-oikeuden Euroopan turvallisuuteen ja monopolin alueilla, jotka ennen kuuluivat Neuvostoliitolle. Lännen on ymmärrettävä, että Venäjän aikeet ovat vihamielisiä, ja sen mukaisesti pitää toimia, Moshes sanoo DN:lle.

Hautalan mukaan Venäjän diktaattori Vladimir Putin on luonut viimeisten 20 vuoden aikana järjestelmän, joka on hyvin valmistautunut pitkittyvään sotaan.

– On vaarallista kuvitella, että sota päättyisi yhtäkkiä, koska se aiheuttaa sen, että maat eivät panosta tarpeeksi omaan puolustukseensa.

Venäjän heikkous on Moshesin mukaan kuitenkin talous, joka näkyy myös sotatalouden ongelmina.

– Olen varma, että Josef Stalin kääntyy haudassaan kuullessaan Venäjän olevan riippuvainen Pohjois-Korean tykistöammuksista. Supervalta, joka ei voi mennä sotaan ilman Pohjois-Korean ammuksia!, hän toteaa.

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)