Bohdanan laukaus. Olga Vikarchuk / ArmiyaInform

Tanskan sotajärjestely: Ukrainasta tilataan aseita Ukrainalle Venäjän varoilla

Hankintojen kokonaisarvoksi on ilmoitettu 560 miljoonaa euroa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Heinäkuun alussa julkistettiin Tanskan päätös rahoittaa 18 liikkuvan 2S22 ”Bohdana” -haupitsin hankinta Ukrainan puolustusvoimille. Ne toimitettiin kahden kuukauden kuluttua.

Tästä saadun kokemuksen perusteella Tanskan puolustusministeri Troels Lund Poulsen ja hänen ukrainalainen kollegansa Rustem Umerov sekä Ukrainan strategisen teollisuuden ministeri Herman Smetanin allekirjoittivat 29. syyskuuta 2024 uuden sopimuksen vastaavanlaisesta yhteistyöstä. Ei ole tiedossa, mitä asejärjestelmiä Tanska ostaa seuraavaksi, mutta hankintojen kokonaisarvoksi on ilmoitettu 4,2 miljardia Tanskan kruunua (560 miljoonaa euroa).

Merkittävä osuus tästä summasta, 2,9 miljardia Tanskan kruunua (390 miljoonaa euroa) rahoitetaan Venäjän jäädytetyistä varoista, ja loput Tanskan parlamentin myöntämänä tukena. Poulsen korosti maansa johtavaa roolia asehankinnoissa Ukrainan puolustusvoimille suoraan ukrainalaisilta valmistajilta.

Yhteistyöllä on myönteinen vaikutus Ukrainan aseteollisuudelle ja se raivaa tietä uusien aseiden nopeille toimituksille rintamajoukoille. Se myös edesauttaa aseiden ja sotilaskaluston huoltoa.

Aiemmin syyskuussa Ukrainan puolustusministeriö tiedotti, että Ukrainan miehittämättömien lentolaitteiden valmistajat pääsevät ensi kertaa osallistumaan lännen koalition pyytämiin tarjouksiin drooneista. Britannia ilmoitti suurten FPV-droonien tarjouksesta, jonka perusteella se suunnittelee ostavansa 300 droonia Ukrainan puolustusvoimille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)