Elokapinan Kiehumispiste -mielenosoitus Mannerheimintiellä Helsingissä. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Kansanedustaja Elokapinan aktivisteille: Käykää koulut ja menkää töihin

Maailman muuttaminen on kansanedustajan mukaan pitkäjänteistä työtä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Tere Sammallahti (kok.) ryöpyttää viestipalvelu X:ssä ympäristöliike Elokapinan aktivisteja.

– Elokapinan sekoilussa vandalismiakin typerämpää on sen jäsenten lapsellinen näköalattomuus, Sammallahti kirjoittaa.

Elokapina ja ruotsalainen Återställ Våtmarkerin töhrivät viime viikolla Eduskuntataloa punaisella maalilla. Elokapinan aktivisti Hertta Suolahti perusteli Ylen A-studiossa tekoa.

– Aikaisemmin on koitettu muita keinoja, mutta tähän on tultu, kun muita keinoja ei ole kuunneltu, Suolahti sanoi Ylellä.

Sammallahti hämmästelee aktivistien puheita.

– A-studiossa Elokapinan edustaja kertoi kirkkain silmin, että heidän nyt vain on pakko rötöstellä, kun demokraattinen yhteiskunta ei suostu taipumaan heidän vaatimuksiinsa. Kautta linjan Elokapinan ehkäpä parikymppiset aktivistit kertovat vakavalla naamalla, että kun kaikkea muuta on jo yritetty, niin ainoa vaihtoehto on töhriä kansallisomaisuutta. Absurdia, Sammallahti kirjoittaa.

Kansanedustaja jatkaa, että moni politiikassa mukana olevista on tehnyt vuosia töitä tavoitteidensa eteen.

– Minä aloitin opiskelijapolitiikassa yli 20 vuotta sitten ja eduskuntaan pääsemiseen meni kymmenen vuotta. Yritän aina olla vetoamatta kenenkään ikään, mutta tässä tilanteessa koen perustelluksi huomauttaa, ettei parikymppinen, tai kolmekymppinen, tai edes kaltaiseni nelikymppinen, voi perustella ekofasismiaan sillä, että kun olen jo kokeillut kaikkea muuta. Etkä ole, Sammallahti toteaa.

– Olet vain liian laiska tekemään pitkäjänteisesti töitä ja luulet, että koko maailman pitää polvistua egosi varjossa. Noin ajattelevia suosittelen tarkastamaan, josko sieltä norsunluutornista löytyisi peiliä, johon vilkaista, Sammallahti lähettää terveiset Elokapinan aktivisteille.

Hän muistuttaa, että demokratiassa on muita keinoja vaikuttaa kuin ilkivalta.

– Ja muutenkin, mitä virkaa demokratialla on, jos päästämme rötöstelevät nuorisoradikaalit ohittamaan edustuksellisen demokratian? Sellaisia terveisiä kaikille oman elämänsä ympäristöaktivisteille, että maailman muuttaminen on pitkäjänteistä ja kovaa työtä, jossa on niin kovin vähän oikoreittejä. Lyhin tie on opiskella, mennä töihin, ja asettua ehdolle vaaleissa. Saa suorittaa.

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)