Hornet-hävittäjä Waddingtonin tukikohdassa. ILMAVOIMAT

Suomen Hornetit matalalennolla Britanniassa ilmavoimien upealla videolla

Hävittäjät ovat mukana Cobra Warrior -harjoituksessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ilmavoimat on julkaissut X:n tilillään alta löytyvän upean videon. F/A-18 Hornet-monitoimihävittäjistä harjoituslennolla Britanniassa. Koneiden kerrotaan suorittaneen matalalentoharjoituksia Englannin järviseudulla ja Walesissa.

Videolla näytetään Horneteja kiitämässä kukkuloiden välissä. Matalantoa kuvataan päivityksessä elintärkeäksi taidoksi hävittäjälentäjille.

Ilmavoimien Hornetit osallistuvat Cobra Warrior -harjoitukseen ja operoivat Britannian ilmavoimien Waddingtonin tukikohdasta.

Cobra Warrior on britti-ilmavoimien kaksi kertaa vuodessa järjestettävä kansainvälinen lentotoimintaharjoitus. Kolme viikkoa kestävän harjoituksen tavoitteena on ilmavoimien tiedotteen mukaan kouluttaa osallistujia toimimaan osana laajoja monikansallisia ilmaoperaatioita. Suomen ilmavoimat osallistuu harjoitukseen nyt toista kertaa, ensimmäinen kerta oli maaliskuussa 2023. Suomesta mukana on kuusi Hornetia.

Suomen osalta harjoituksen tavoitteena on ilmavoimien mukaan kehittää taktista ja taisteluteknistä yhteensopivuutta yhdessä liittolaisten kanssa. Harjoituksessa on mukana F-35-hävittäjiä Isosta-Britanniasta, Yhdysvalloista ja Norjasta, mikä mahdollistaa neljännen ja viidennen sukupolven hävittäjien yhteistoiminnan kehittämisen.

Harjoitukseen osallistuu kaikkiaan yli 80 lentokonetta Isosta-Britanniasta, Suomesta, Norjasta, Yhdysvalloista, Kanadasta ja Puolasta. Hävittäjien lisäksi lentotoiminnassa on mukana ilmatankkaus-, valvonta- ja kuljetuskoneita sekä helikoptereita.

Cobra Warriorissa on mukana myös suomalaisia taistelunjohtajia. He toimivat Boulmerin pääjohtokeskuksessa.

Lapin lennosto suunnittelee ja toteuttaa Suomen osallistumisen, mutta harjoitusosastossa on mukana henkilöstöä myös muista Ilmavoimien joukko-osastoista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)