Hurrikaanin tuhoja Floridassa. AFP / LEHTIKUVA / CHANDAN KHANNA

Hurrikaani murjoi kaupunkeja, sähköt pois miljoonilta, uhreja pelätään – video näyttää tuhon

Rajut tuulet ja tulvat ovat aiheuttaneet valtavaa tuhoa Yhdysvaltain kaakkoisosissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Meksikonlahdelta Yhdysvaltoihin iskenyt hurrikaani Helene on aiheuttanut mittavat tuhot maan kaakkoisosassa.

Uutiskanava CNN:n mukaan yli sata ihmistä on kuollut kuudessa eri osavaltiossa myrskyn seurauksena. Eniten kuolonuhreja on Pohjois- Carolinan ja Etelä-Carolinan alueilla. Kuolleiden määrän pelätään nousevan, koska viranomaiset ovat saaneet satoja ilmoituksia kadonneista henkilöistä.

Forecan mukaan hurrikaanin keskus iskeytyi Floridan pohjoisrannikolla sijaitsevan Big Bendin alueelle myöhään torstai-iltana paikallista aikaa voimakkaana neloskategorian hurrikaanina. Helene heikkeni sisämaahan edetessään, mutta toi useisiin osavaltioihin rajuja tuulia, rankkoja sateita ja pahoja tulvia laajalle alueelle.

Hurrikaani murjoi kaupunkeja ja infrastruktuuria laajalla alueella. Miljoonat ihmiset ovat olleet ilman sähköä myrskyn jäljiltä.

Kaupunginvaltuutettu Tariq Scott Bokhari on jakanut viestipalvelu X:ssä videon, joka näyttää Helenen aiheuttaman tuhon Pohjois-Carolinassa.

Videolla näkyy, kuinka tuulet ja tulvat ovat levittäneet rojua ympäriinsä.

– En ole koskaan nähnyt mitään tällaista. Post-apokalyptista, Tariq Scott Bokhari toteaa.

 

 

 

 

 

 

 

Ainakin 102 ihmistä on kuollut kuudessa osavaltiossa sen jälkeen, kun Helene rantautui Floridaan luokan 4 mammuttihurrikaanina, repi läpi kaakkoisosaa ja jätti miljoonat ilman sähköä ja viestintää.

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)