Ihmisiä kadulla Teheranissa. AFP / LEHTIKUVA / ATTA KENARE

Benjamin Netanjahu vetosi Iranin kansaan: Olemme puolellanne

Israelin pääministerin mukaan iranilaisten tyranniasta vapautumisen hetki koittaa pian.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu on julkaissut englanninkielisen puheen, jossa hän puhuu Iranin kansalaisille.

– Näette jokaisena päivänä hallinnon, joka alistaa teitä ja pitää tulikivenkatkuisia puheita Libanonin ja Gazan puolustamisesta. Joka päivä tuo hallinto syöksee aluettamme yhä syvemmälle pimeyteen ja sotaan, Netanjahu kuvailee videolla Iranin johtoa.

Israelin pääministeri sanoo, että Iranin hallinnon kätyreitä eliminoidaan jatkuvasti. Hän mainitsee nimeltä Hamasin sotilaallisen siiven johtaja Mohammed Deifin ja Hizbollahin ylin johtaja Hassan Nasrallahin. Molemmat on tapettu.

– Lähi-idässä ei ole paikkaa, johon Israel ei pääse. Ei ole paikkaa, johon emme menisi suojelemaan kansaamme ja maatamme.

Netanjahun mukaan suurin osa iranilaisista tietää, ettei heidän hallintonsa välitä heistä tippaakaan.

– Jos se välittäisi teistä, se lakkaisi tuhlaamasta miljardeja dollareita turhiin sotiin Lähi-idässä. Se alkaisi parantaa elämäänne, hän sanoo puheessaan.

– Kuvitelkaa, jos kaikki valtavat rahamäärät, jotka hallituksenne tuhlasi ydinaseisiin ja ulkomaisiin sotiin, sijoitettaisiin lastenne koulutukseen, terveydenhuoltonne parantamiseen, kansakuntanne infrastruktuurin rakentamiseen, veteen, viemäreihin ja kaikkiin muihin tarvittaviin asioihin. Kuvitelkaa se. Mutta yhden yksinkertaisen asian tiedätte: Iranin tyrannit eivät välitä tulevaisuudestanne.

Netanjahu maalaa puheessaan mielikuvaa Iranista ilman nykyistä johtoa.

– Kun Iran on vihdoin vapaa – ja se hetki tulee paljon nopeammin kuin ihmiset kuvittelevat – kaikki on toisin. Kaksi muinaista kansaamme, juutalaiset ja persialaiset, saavat vihdoin rauhan. Maamme, Israel ja Iran, tulevat olemaan rauhassa. Kun se päivä koittaa, hallituksenne viidelle mantereelle rakentama terroriverkosto menee konkurssiin ja se puretaan, hän sanoo.

– Iran tulee kukoistamaan enemmän kuin koskaan. Globaalit investoinnit, massiivinen matkailu, loistava teknologinen innovaatio, joka perustuu Iranissa vallitsevaan lahjakkuuteen. Eikö se kuulostakin paremmalta kuin loputon köyhyys, sorto ja sota?

Iranissa on Netanjahun mukaan kymmeniä miljoonia hyviä ja kunnollisia ihmisiä, joilla on edessään ”loistava tulevaisuus”.

– Älkää antako pienen ryhmän fanaattisia teokraatteja murskata toiveitanne ja unelmianne. Ansaitsette parempaa. Lapsenne ansaitsevat parempaa. Koko maailma ansaitsee parempaa, pääministeri totesi.

– Tiedän, että ette tue Hamasin ja Hizbollahin raiskaajia ja murhaajia, mutta johtajanne tukevat. Ansaitsette enemmän. Iranin kansan pitäisi tietää – Israel on puolellanne.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)