Venäläinen Suhoi Su-35 -hävittäjä lentää vaarallisen lähellä USA:n sotilaskonetta. Kuvakaappaus videolta: North American Aerospace Defense Command / X

Venäjän hävittäjä lähestyi vaarallisesti USA:n konetta, temppu jäi videolle

Välikohtaus tapahtui kansainvälisessä ilmatilassa Alaskan ilmapuolustusvyöhykkeellä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Amerikan ilmapuolustuskomentokeskus (NORAD)on julkaissut viestipalvelu X:ssä kuvia ja videon tilanteesta, jossa Venäjän Suhoi Su-35 -hävittäjä lentää vaarallisen lähellä Yhdysvaltain sotilaslentokonetta.

Välikohtaus tapahtui 23. syyskuuta kansainvälisessä ilmatilassa Alaskan ilmapuolustusvyöhykkeellä. Ilmatilassa havaittiin ja tunnistettiin kaikkiaan neljä venäläishävittäjää. Amerikkalaisten mukaan koneet eivät tunkeutunut USA:n ilmatilaan, mutta yhden hävittäjän toiminta oli poikkeuksellista.

Jutun alla olevalla videolla näkyy, kuinka yksi venäläiskoneista koukkaa ilmassa aivan amerikkalaiskoneen vierestä.

– Yhden venäläisen Su 35:n toiminta oli vaarallista, epäammattimaista ja vaaransi kaikki – ei sellaista, mitä ammattimaisissa ilmavoimissa nähtäisiin, Yhdysvaltain ilmavoimien kenraali Gregory Guillot toteaa komentokeskuksen viestissä.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)