Vesisadetta Helsingin keskustassa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Säähän kylmä käänne: Pakkanen yltää etelään asti

Ennusteen mukaan Suomessa on lokakuussa tavanomaista viileämpää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskus ECMWF on julkaissut uuden kuukausiennusteen, jonka mukaan sää viilenee rajusti Suomessa.

– Uuden kuukausiennusteen mukaan lokakuu alkaa keskimääräistä kylmempänä. Tavanomaista viileämmän syyssään mahdollisuus on koholla myös tulevina viikkoina, toteaa meteorologi Joonas Koskela Forecan sivuilla.

Tämä viikko on jo alkanut viileissä merkeissä.

– Viikon edetessä etenkin yöt ovat selkeillä ja heikkotuulisilla alueilla kylmiä. Pakkasta on paikoin Etelä-Suomea myöten, mutta toisaalta Lapissa yölämpötila pysyy pilvisempinä ja tuulisempina öinä laajoilla alueilla plussan puolella. Päivälämpötilat pysyttelevät varsin tasaisesti maan etelä- ja keskiosassa vähän 10 asteen molemmin puolin, pohjoisessa viiden asteen molemmin puolin, Koskela kertoo.

Pohjoisessa voi ennusteen mukaan sataa lunta.

– Loppuviikon matalapaineiden ennusteet ovat vielä epävarmoja, mutta etenkin Lapissa lumia odottelevien tai autoilevien kannattaa seurata ennusteiden kehitystä. Viikon puolivälin jälkeen osassa Lappia on olemassa runsaampien lumisateiden mahdollisuus. Paikoin lunta voi tulla kymmenisenkin senttimetriä, Koskela sanoo.

Tavanomaista kylmempi syyssää jatkuu myös lokakuun toisella ja kolmannella viikolla.

– Matalapaineet jatkaisivat tämän ennusteen mukaan edelleen melko eteläisellä reitillä, jolloin vallitsevat ilmavirtaukset olisivat Suomessa enimmäkseen pohjoisenpuoleisia, Koskela kertoo.

Pitkän ajan sääennusteet kertovat Forecan mukaan viikon tai kuukauden keskimääräisestä säästä, eivät yksittäisten päivien säästä. Keskimääräiset lukemat voivat toteutua monella eri tavalla. Sään vaihtelu viikkojen ja kuukausien sisällä voi siis olla suurta.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)