Venäjän haupitsi tulittaa Ukrainan rintamalla. / mil.ru

Tykistökomentajan mukaan Kremlillä on nyt selvä tavoite

Venäläisjoukkojen etenemistä rajoittaa tykistöammusten massiivinen kulutus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän asevoimat on jatkanut hidasta etenemistään Ukrainan itäosissa pääosin tykistön ja ilmavoimien pudottamien liitopommien tuella, arvioi Viron asevoimien tykistökomentaja, majuri Tanel Tatsi.

Hänen mukaansa on selvää, että Kremlin tähtäimessä on Donetskin alue.

– Se on ollut heidän kohteenaan jo jonkin aikaa. Avdijivkan valtaamisen jälkeen he ovat edenneet hitaasti mutta varmasti kohti Pokrovskia. Viimeisen viikon aikana on nähty myös liikehdintää Vuhledarin ympärillä. Se on tärkeä asema, joka on Ukrainan eteläisen ja itäisen rintaman välissä, Tanel Tatsi sanoi ETV-kanavan haastattelussa.

Venäjä on yrittänyt vallata Donetskin eteläosissa sijaitsevaa Vuhledaria jo lähes vuoden ajan. Aiemmat hyökkäykset on pysäytetty suurin tappioin, mutta viimeisten kahden viikon aikana tilanne vaikuttaa muuttuneen.

Vuhledar on Avdijivkan lailla vahvasti linnoitettu kaupunki, jonka menetys voisi heikentää lähialueen puolustusta.

– Sen miehittäminen avaisi rintaman Venäjän armeijalle, kuten kävi Avdijivkan kohdalla. Ukraina hallitsee kaupungin lähialueen avulla Donetskin-Mariupolin rautatieyhteyttä, Tanel Tatsi totesi.

Puolustajien tilanne on käymässä tukalaksi, sillä venäläiset saartavat Vuhledaria kolmelta eri puolelta. Kaupungin huoltoväylät ovat luultavasti jatkuvan tykistöpommituksen kohteena.

– On todennäköistä, että liikkeitä pystytään tekemään vain yöllä tai heikon näkyvyyden aikana, Tatsi pohti.

Venäjän etenemisen hintalappuna on tykistöammusten valtava kulutus. Logististen syiden vuoksi operaatioita pystytään ylläpitämään vain rajallisella alueella.

– Julkisten lähteiden perusteella emme tiedä tarkasti, kuinka hyvin Venäjä pystyy korvaamaan käyttämänsä tykistöammukset. Tällaisia määriä on tuskin helppo korvata, majuri sanoi.

Venäjän joukot ovat edenneet Vuhledarin ympärillä. / deepstatemap.live
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)