Suomen poliisin takavaroimaa kokaiiinia. (Kuvan takavarikko ei liity Saksan tapaukseen.) LEHTIKUVA/HANDOUT/POLIISI

HS: Tuntemattomat tilaavat ihmisten koteihin huumeita – poista tietosi

Huumepaketteja tilataan toisten ihmisten osoitteisiin joka viikko.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pimeän verkon huumemarkkinoilta Suomeen tilatut huumeet saattavat saapua osoitteisiin, joiden omistajilla ei ole tilauksen kanssa mitään tekemistä, kertoo HS. Tämä johtuu siitä, että huumeiden tilaajat käyttävät hyväkseen vääriä osoitetietoja.

Tullin valvontajohtaja Hannu Sinkkosen mukaan tämä on melko yleistä. Tapauksia tulee tullin tietoon viikoittain.

Asian ytimessä Sinkkosen mukaan on, että huumeiden oikea tilaaja pääsee jollain tavalla käsiksi siihen osoitteeseen, johon laittomat päihteet tilataan.

– Joskus laittomia päihteitä tilataan esimerkiksi sukulaisen tai ystävän nimissä. Joskus taas nimi tai osoite saadaan esimerkiksi tietojenkalastelun kautta, Sinkkonen sanoo HS:lle.

HS:n haastattelema esimerkkitapaus, kolmekymppinen mies, oli epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta, kun tulli oli pysäyttänyt hänen kotiinsa tilatun suuren huumepaketin. HS:n artikkelista ei käy ilmi, mistä huumeista oli kyse. Mies epäilee itse, että paketin olivat tilanneet hänen kotirakennuksessaan samoihin aikoihin remonttia tekemässä olleet miehet.

Tullin Sinkkonen neuvoo poistamaan paperilaskuista osoite- ja henkilötiedot ennen niiden heittämistä roskiin. Henkilö- ja osoitetiedot kannattaa muutenkin suojata.

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)