ReconSea-drooni. Militarnyi

Hydrofoil-drooni hyökkää vedessä 70 km/h:n nopeudella

ReconSea voi kuljettaa 50 kilogramman painoista taistelukärkeä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Polish Military Group PMG on esitellyt Puolan Kielcessä syyskuun alussa järjestetyssä kansainvälisessä puolustusteollisuuden näyttelyssä MSPO 2024:ssä ReconSea-meritoimintadroonin, jossa hyödynnetään hydrofoil-teknologiaa. Yhtiön mukaan prototyypissä yhdistyvät pieni energiankulutus, suuri nopeus, kyky toimia aallokossa ja huomaamaton peräaalto.

Kolmen vedenalaisen siivekkeen varassa sähkömoottorin voimalla kulkeva ReconSea voi kuljettaa 50 kilogramman painoista taistelukärkeä. Hydrofoilit nostavat meridroonin 50–80 senttimetrin korkeudelle veden pinnasta, minkä ansiosta se saavuttaa 70 kilometrin tuntinopeuden pysyen silti vakaana ja hallittavissa jopa merkittävässä aallokossa.

ReconSea on varustettu yhdeksän kilowatin sähkömoottorilla, jonka akku antaa sille 100 kilometrin toimintasäteen. Droonia voi käyttää joko automaatti- tai manuaalimoodissa. Automaattimoodissa drooni toimii inertianavigoinnilla, jossa on satelliittikorjausmahdollisuus. Niiden avulla se pystyy monimutkaiseenkin reitinvalintaan ja välttämään esteet. Manuaalimoodissa droonia hallitaan kuituoptisella kaapelilla, jolloin tarkkuus ja ketteryys ovat vielä suuremmat.

Yhtiön edustajien mukaan näyttelyssä esitelty versio on yhä tutkimuskoekäytössä oleva prototyyppi. Yhtiö suunnittelee saavansa testit valmiiksi muutamassa kuukaudessa, jonka jälkeen heillä on esiteltävissä kehitetympi versio ReconSeasta.

PMG on kehittämässä omaa ekosysteemiä, jossa lentävät, maan ja veden pinnalla kulkevat droonit integroidaan yhteen hallittavaan verkkoon. Se mahdollistaa tulevaisuudessa synkronoidusti taistelutehtävissä toimivien drooniparvien muodostamisen. Verkottaminen avaa uusia mahdollisuuksia droonien hyödyntämiseen taktisissa ja strategisissa operaatioissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)