Lennokki lähetettiin ilmaan meren yllä. / Telegram

Uusi uhka merellä – räjähdedrooneja lähetetään helikoptereista

Venäjä yrittää kehittää uusia vastatoimia Ukrainan meridrooneille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän kerrotaan kehittäneen uuden vastatoimen räjähteillä lastatuille Ukrainan meridrooneille, jotka ovat aiheuttaneet mittavia tappioita Venäjän Mustanmeren laivastolle viime vuosien aikana.

Sotaa seuraavalla venäläisellä Telegram-kanavalla on julkaistu video, jonka perusteella laivaston erikoisjoukot ovat harjoitelleet FPV-räjähdelennokkien lähettämistä helikoptereista käsin. Videolinkin kautta ohjattavat nopeat droonit ovat yleistyneet nopeaan tahtiin eri puolilla rintamaa, mutta niitä voi käyttää myös merikohteita vastaan.

Julkaisulla näkyy, kuinka yksi venäläissotilas pitää käsissään lennokkia, avaa helikopterin oven ja heittää sen ulos veden yllä. Droonin näytetään lentävän matalalla veden pinnan yllä.

War Zone -sivusto huomauttaa, että helikopterin käyttäminen FPV-droonien ”emoaluksena” on sinänsä loogista. Räjähdelennokkien kantama on yleensä rajallinen, ja ohjaaminen vaatii yhteyden ylläpitämistä operaattoriin. Helikopterin avulla lennokit voidaan viedä lähemmäs kohdettaan, minkä lisäksi niihin asennetut antennit voivat pidentää kantamaa.

Kauko-ohjattavat räjähdeveneet ovat FPV-drooneja hitaampia, joten ovat ainakin periaatteessa alttiita ilmasta käsin tehtäville iskuille.

Ukrainan sotilastiedustelun mukaan Venäjä on jo aiemmin yrittänyt torjua meridroonien iskuja lennokeilla esimerkiksi lähellä satamia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)