Lähestyvä Iranin ohjus tuhottiin Israelin keskiosien yllä. / X

Osa ohjuksista pääsi läpi – tämä Iranin iskusta tiedetään

Iranin vallankumouskaarti sanoo käyttäneensä ensi kertaa hypersonisia ohjuksia Israelia vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Iran ampui tiistai-illan ja keskiviikon vastaisen yön aikana noin 180 ohjusta kohti Israelia. Tel Avivin alueelle ensimmäiset ohjukset saapuivat hieman ennen iltakahdeksaa.

Israelin puolustuslähde sanoo BBC:lle, että ilmapuolustusjärjestelmät tuhosivat suurimman osan lähestyvistä ohjuksista. Sosiaalisessa mediassa julkaistut videot kuitenkin näyttävät monien saavuttaneen kohteensa.

Iranin vallankumouskaarti sanoi tulituksen kohdistuneen Israelin sotilastukikohtiin ja tiedustelupalvelu Mossadin päämajaan, mutta myös ravintoloiden ja koulujen kerrotaan kärsineen vaurioita.

Vallankumouskaarti väittää 90 prosentin ohjuksista osuneen kohteisiinsa. Hypersonisia ohjuksia käytettiin tiettävästi ensi kertaa Israelia vastaan. Tuhotusta ohjuksesta pudonneet sirpaleet surmasivat palestiinalaismiehen Länsirannalla.

Sosiaalisessa mediassa julkaistu video ohjusten laukaisusta Iranista. / X

Yleisesikuntaupseerioppilas Peter Porkka on jakanut viestipalvelu X:ssä ohjushyökkäyksestä julkaisuja videoita. Hän huomauttaa Israelin saaneen iskusta ennakkovaroituksen, minkä seurauksena koko maassa annettiin ilmahälytys. Miljoonat ihmiset hakeutuivat pommisuojiin.

Israel ilmeisesti priorisoi ballististen ohjusten torjuntaa ja päästi läpi mereen tai syrjäseuduille lentäneet ohjukset.

Israelin asevoimat on jatkanut Iranin hyökkäyksestä huolimatta ilmaiskuja Hizbollahia vastaan Libanonissa. Times of Israel -lehden mukaan maaoperaatioon on lähetetty aiemman 98. divisioonan lisäksi myös 36. divisioona. Operaatiota silti kuvaillaan ”rajoitetuksi ja paikalliseksi”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)