Naiset surevat kaatuneita ukrainalaisia sotilaita väliaikaisella muistomerkillä Kiovan itsenäisyyden aukiolla 30. syyskuuta 2024. AFP/LEHTIKUVA/ANATOLII STEPANOV

Ukraina menettämässä Vuhledarin – ”vihollinen jo melkein kaupungin keskustassa”

Kuvernöörin mukaan tilanne on äärimmäisen vaikea.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän joukot ovat saapuneet Vuhledarin kaupunkiin Donetskin alueella, kuvernööri Vadym Filaškin sanoi ja lisäsi, että taistelut jatkuvat.

The Kyiv Independentin mukaan Filaškin kuvaili tilannetta ”äärimmäisen vaikeaksi”.

– Vihollinen on jo melkein saavuttanut kaupungin keskustan. Taistelut ovat käynnissä kaupungissa, joten humanitaarisen avun tuominen on lähes mahdotonta.

Ukrainan täydellinen vetäytyminen kaupungista on erittäin todennäköistä.

Vuhledarissa oli tiistaina edelleen 107 siviiliä, vaikka kaikki lapset on evakuoitu.

Ukrainan 72. mekanisoitu prikaati on puolustanut Vuhledaria lähes kahden vuoden ajan, kun venäläiset joukot ovat yrittäneet valloittaa kaupunkia täysimittaisen hyökkäyksen alusta lähtien vuonna 2022.

DeepState-sivuston mukaan 1. lokakuuta venäläissotilaat tunkeutuivat Vuhledariin lännestä ja etelästä.

Vuhledar on kestänyt lukuisia hyökkäyksiä täysimittaisen sodan puhkeamisen jälkeen vuonna 2022, ja siitä on tullut avain Ukrainan puolustukselle Donetskin alueen eteläosassa.

Vuhledar on myös viimeinen linnoitettu kaupunki ennen Velyka Novosilkan kylää ja koko Donetskin alueen eteläosaa, jota Ukraina vielä hallitsee.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)