Äänestämistä vuoden 2024 presidentinvaalissa. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Vuoden 2024 presidentinvaalin vaalirahailmoitukset tarkastettiin

Kaikki ehdokkaat toimittivat ilmoituksen määräaikaan mennessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtiontalouden tarkastusvirasto (VTV) on tarkastanut kaikki viime presidentinvaalin vaalirahoitusilmoitukset. Kaikki vuoden 2024 presidentinvaalin ilmoitusvelvolliset jättivät vaalirahoitusilmoituksen määräaikaan mennessä.

Kaikilta ilmoitusvelvollisilta pyydettiin ilmoitusten saamisen jälkeen lisäselvityksinä kampanjatiliotteita ja kirjanpitotietoja. Kahdeksan ilmoitusvelvollista täydensi tai korjasi ilmoitustaan valvonnan perusteella.

Täydennykset tai muokkaukset liittyivät pääosin vaalirahoitusilmoitusten rahoitustietojen tarkennuksiin. Ilmoituksiin täydennettiin erityisesti tietoja yksittäisistä lahjoittajista. Näiden tietojen puuttuminen on yksi tyypillisimmistä, vaaleista toiseen toistuvista virheistä. Tuen antaja on yksilöitävä, jos tämän antama tuki on vähintään 1 500 euroa.

Korjausten ja täydennysten jälkeen ilmoituksissa ei löydetty epäselvyyksiä.

– Valtiontalouden tarkastusviraston tietoon ei ole tullut seikkoja, joiden perusteella sillä olisi syytä epäillä vastaanottamiensa ilmoitusten oikeellisuutta, sanoo johtava tilintarkastaja Pontus Londen tiedotteessa.

Ennakkoilmoitus saatiin seitsemältä ehdokkaalta. Ennakkoilmoituksen tekemällä ehdokas voi viestiä äänestäjille läpinäkyvällä tavalla kampanjansa rahoittajista jo ennen vaalipäivää. Kaikki määräaikaan mennessä toimitetut ennakkoilmoitukset on julkaistu vaalirahoitusvalvonta.fi-verkkopalvelussa.

Velvollisuus vaalirahoitusilmoituksen tekemiseen koskee presidentinvaalissa ehdokkaan asettanutta puoluetta ja ehdokkaan asettaneen valitsijayhdistyksen vaaliasiamiestä tai tämän varamiestä. Vaalirahoitusilmoitus on jätettävä määräajassa eli kahden kuukauden kuluessa vaalituloksen vahvistamisesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)