Rustem Umerov. AFP / LEHTIKUVA / ANDRII NESTERENKO

Rustem Umerov: Olemme jo alkaneet työskennellä ballististen ohjusten parissa

Ukrainan puolustusministeriö keskittyy ohjusten ja droonien tuotantoon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusministeri Rustem Umerovin mukaan Ukraina suunnittelee julkaisevansa suuren ohjusohjelman tänä tai ensi vuonna.

– Olemme keskittyneet viime aikoina ohjus- ja drooniohjelmiin. Ensi vuonna tai ennen tämän vuoden loppua kuulette paljon suuresta ohjusohjelmasta. Olemme jo alkaneet työskennellä ballististen ohjusten parissa, hän sanoi toisessa kansainvälisessä puolustusteollisuuden foorumissa (DFNC2) Ukrinformin mukaan.

Umerov totesi, että Ukrainan puolustusministeriö investoi viime vuonna neljä miljardia dollaria paikalliseen puolustustuotantoon ja työskenteli pitkäaikaisten sopimusten tekemiseksi.

– Olemme jo tehneet kahdesta viiteen vuotta kestävät sopimukset ja toivomme allekirjoittavamme kymmenen vuoden sopimukset. Etsimme tapoja yksinkertaistaa järjestelmää. Yritämme yksinkertaistaa menettelyjä. Tapasin juuri parlamentin budjettivaliokunnan kanssa. Pyysin heidän tukeaan ensi vuoden budjetille. Panostamme enemmän puolustussektoriimme, ministeri sanoi.

Umerovin mukaan sodan jälkeenkin tarvitaan pitkäaikaisia investointeja ja sopimuksia tukemaan tuotantoa, joka voisi toimia myös vientiä varten.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi foorumissa The Kyiv Postin mukaan, että ”keskellä täysimittaista sotaa ja jatkuvien Venäjän hyökkäysten alla Ukraina on onnistunut rakentamaan uuden puolustusteollisuuden”.

– Vuosia sitten Ukrainan puolustusteollisuus näytti valitettavasti toivottomalta. Mutta nyt se on toimiala, joka on matkalla johtavaan asemaan ainakin Euroopassa.

Zelenskyi ilmoitti, että Ukraina voi nyt valmistaa neljä miljoonaa droonia vuodessa.

– Uusi ballistinen ohjus on läpäissyt lentokokeet onnistuneesti. Neptune-ohjusten menestyksekäs käyttö jatkuu, ja jopa 20 Bogdan-tykistöjärjestelmää tuotetaan joka kuukausi, presidentti listasi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)