Israelin 98. divisioonan sotilaat varautuivat kuun vaihteessa Libanoniin kohdistuvaan maahyökkäykseen. / IDF

Tulitaisteluita Libanonin eteläosissa, Israelin joukot etenevät

Hizbollahin taistelijat ovat ottaneet yhteen Israelin 98. divisioonan kanssa rajan lähellä sijaitsevassa kylässä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Israelin asevoimat (IDF) on jatkanut maaoperaatiotaan Libanonissa toimivaa Hizbollah-järjestöä vastaan. Ilmaiskujen kerrotaan jatkuneen yhtä laajoina kuin aiemmin huolimatta Iranin tekemästä ohjushyökkäyksestä IDF:n tukikohtia vastaan.

Israelin 98. divisioonan kerrotaan ajautuneen keskiviikkona lähitaisteluun Hizbollahin taistelijoiden kanssa. Joukot ylittivät rajan tiistaina, mutta pysyttelivät tuolloin ”lyhyen kävelymatkan” päässä rajavyöhykkeestä.

IDF on julkaissut uutta kuvamateriaalia divisioonan toiminnasta ja sanoo sen alaisen kommandoyksikön tuhonneen Hizbollahin raketinheittimen ja räjähdevaraston. Yli 150 kohteeseen on tehty ilmaiskuja. Alueelle on lähetetty 98. divisioonan lisäksi myös 36. divisioona. Operaatiota kuvaillaan silti ”rajoitetuksi ja paikalliseksi”.

Hizbollah vahvistaa taistelut tiedotteessaan ja sanoo israelilaisjoukkojen edenneen rajan tuntumassa sijaitsevaan Maroun al-Rasin kylään.

Times of Israel -lehden mukaan osa Iranin tiistai-iltana ampumista ohjuksista osui Israelin lentotukikohtiin. Toimisto- ja huoltorakennuksia vaurioitui, mutta tämä ei vaikuttanut maan ilmavoimien toimintaan.

Lentokoneita ei tiettävästi tuhoutunut. Israelin ilmavoimien kerrotaan valmistelevan parhaillaan vastatoimia Iranin iskuun ”maan poliittisen johdon ohjeiden mukaisesti”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)