Englannin kielen opiskelua Vantaan aikuisopistolla. Arkistokuva. LEHTIKUVA / SARI GUSTAFSSON

Vasemmistoliiton Laura Meriluoto: Hallitus ei olekaan koko Suomen hallitus

Kansanedustaja on huolissaan koulutukseen tehtävistä leikkauksista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vasemmistoliiton kansanedustaja Laura Meriluoto uusii viime vuonna jättämänsä ja koko vasemmistoliiton eduskuntaryhmän yhteisen talousarvioaloitteen, jolla hallituksen vapaaseen sivistystyöhön kohdistuvat massiiviset leikkaukset perutaan.

– Hallitus leikkaa nyt monelta suunnalta aikuisten koulutusmahdollisuuksista, kun myös ammatilliseen koulutukseen isketään moukarilla, ja nämä leikkaukset tietoisesti kohdennetaan työikäisiin. Lisäksi hallitus poisti aikuiskoulutustuen, Meriluoto sanoo tiedotteessa.

Meriluoto on huolissaan siitä, että hallituksella ei ole lainkaan aikuiskoulutuspoliittista näkemystä, vaikka maailma muuttuu nopeasti ja tulevaisuudessa yhä useamman on päivitettävä osaamistaan aikuisena.

– Suomessa on perinteisesti ymmärretty hyvin koulutuksen merkitys.  Tämä on näkynyt esimerkiksi siinä, että koulutuspolitiikassa on haluttu edistää kaikenlaisista taustoista tulevien ja kaikenlaisissa elämäntilanteissa olevien mahdollisuuksia opiskella läpi elämän.

Tämä eetos on nyt Meriluodon mukaan todella nopeasti muuttunut, kun hallitus vaikeuttaa aikuisten opiskelua.

– Tekee mieli kysyä hallitukselta, mikä elinikäisessä oppimisessa oikein on vikana. Taas yksi esimerkki siitä, että sivistysporvarien porukka on pienempi ja hiljaisempi kuin koskaan.

Meriluoto arvostelee myös sitä, että hallitus pahentaa alueellista eriarvoistumista monelta eri suunnalta. Vapaa sivistystyö on tärkeää myös paikallisen kulttuuritarjonnan kannalta.

– Hallitus tekee sekä valtavia kulttuurileikkauksia että leikkauksia vapaasta sivistystyöstä, ja kulttuuripalvelujen alueellinen eriarvoistuminen kasvaa entisestään. Hallitus ei olekaan koko Suomen hallitus, kun sen politiikkaa katsoo, Meriluoto päättää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)