Pilvenpiirtäjä vuonna 2017, jonka jälkeen sen rakentaminen pian keskeytyi. Wikimedia Commons / Alejandro vn

Kilometrin korkuisen pilvenpiirtäjän rakennustyöt jatkuvat

Maailman korkeimman tornin rakentaminen keskeytyi useita vuosia sitten.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saudi-Arabian Jeddassa jatketaan pilvenpiirtäjän rakentamista, josta on valmistuessaan tarkoitus tulla maailman korkein rakennus.

Tuhannen metrin korkeuteen kohoavan Jeddah Towerin rakennustyöt keskeytyivät vuonna 2018, kun edeltävänä vuonna useita projektin avainhenkilöitä, muun muassa pääurakoitsijalta sekä hanketta rahoittaneesta monialayrityksestä, oli pidätetty epäiltyinä korruptiosta osana Saudi-Arabian laajaa lahjusten vastaista kampanjaa. Asiasta uutisoivan CNN:n mukaan 157-kerroksisesta tornista on tähän mennessä koossa 63 kerrosta.

Uusi valmistumisvuosi on 2028, kertoi hankkeen takana oleva kehityskonsortio Jeddah Economic Company, joka piti virallisen seremonian työmaalla keskiviikkona.

Rakennuksen pääurakoitsijan Saudi Binladen Groupin kanssa rakennustöistä tehty uusi sopimus on arvoltaan 1,9 miljardia dollaria. Binladen Groupin entinen hallituksen puheenjohtaja on korruptiopuhdistuksissa pidätetty ja muutaman vuoden jälkeen vapautettu Bakr bin Laden, joka on Osama bin Ladenin velipuoli.

Alun perin tornia alettiin rakentaa vuonna 2013 ja sen piti valmistua 2020.

Torniin on tulossa asuin-, liike, ja toimistotilaa ja alkuperäisten suunnitelmien mukaan myös hotelli sekä maailman korkein näköalatasanne.

Rakennukseen on tulossa 57 hissiä ja erikoisuutena on Newsweekin mukaan se, että yksikään hissi ei voi jatkaa suoraan pohjakerroksesta ylimpään kerrokseen, sillä tornin korkeuden vuoksi hissiä kannattelevista kaapeleista tulisi liian raskaita.

Tällä hetkellä maailman korkein rakennus on 828-metrinen Burj Khalifa Dubaissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)