Boris Johnson Lontoossa vuonna 2022. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

Ex-pääministeri: Donald Trump ei anna Ukrainan hävitä

Boris Johnsonin mukaan on täydellinen katastrofi, jos Ukraina kaatuu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain presidenttiehdokas Donald Trump ei anna Ukrainan hävitä, jos hän voittaa marraskuun vaalit, sanoo Britannian entinen pääministeri Boris Johnson The Telegraphin haastattelussa Ukrinformin mukaan.

Johnsonin mukaan ”on erittäin, erittäin tärkeää, että ymmärrämme, että Ukrainan taistelu on ehdottoman eksistentiaalista vapauden ja demokratian puolesta Euroopassa”.

– Ja jos Ukraina kaatuu, se on täydellinen katastrofi. Ja hän (Trump) ymmärtää sen. En usko, että hän haluaa jäädä historiaan kaverina, joka aloitti toisen presidenttikautensa ei tekemällä Amerikasta suurta, vaan tekemällä Neuvostoliitosta jälleen suuren, ex-pääministeri sanoi.

Johnson uskoo myös, että Vladimir Putin ei olisi hyökännyt Ukrainaan, jos Donald Trump olisi ollut presidentti. Britannian entinen pääministeri uskoo, että Trumpin arvaamattomuus olisi riittänyt vakuuttamaan Putinin olemaan ottamatta riskiä ryhtyä sotaan suvereenia valtiota vastaan.

– Yksi Trumpin hyveistä on hänen arvaamattomuutensa. Tämä on yksi syy siihen, miksi katson hänen todellista käyttäytymistään ulkosuhteissa ja vertaan sitä siihen, mitä hänestä sanotaan. Hän karkotti 60 venäläistä vakoojaa (Salisburyn myrkytysten jälkeen) Hän oli paljon ankarampi Syyriaa kohtaan kuin demokraattien hallinnot, ja hän antoi ukrainalaisille ensimmäisenä Javelin-ohjukset.

Johnson huomauttaa myös, että tästä näkökulmasta Kremlin kannalta ”oli todellinen riski, että Trump olisi tulkinnut hyökkäyksen eurooppalaista maata vastaan loukkaukseksi Amerikkaa ja maailmanjärjestystä kohtaan ja olisi voinut reagoida voimakkaasti”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)