Hizbollahin viime viikolla kuolleen johtajan Hassan Nasrallahin kuva roikkui tuhoutuneiden rakennusten raunioissa Beirutissa 2. lokakuuta. AFP / LEHTIKUVA

Hizbollahilla uusi ongelma, ei pysty nimeämään johtajaa

Terroristijärjestön johtajan kuoleman jälkeen Israel on surmannut myös jokaisen seuraajan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain armeijan majuri evp. ja urbaania sodankäyntiä opettava John Spencer luonnehtii X-alustalla, että Israelin tekemä korkean profiilin henkilöihin kohdistettu iskusarja kirjoittaa uusiksi opit kohdennetusta sodankäynnistä.

Spencer viittaa siihen, että useat lähteet kertovat juuri nimitetyn Hizbollah-johtajan Hashem Safieddinen kuolleen Israelin ilmaiskussa Libanonin Beirutissa.

Hizbollahin ylin johtaja Hassan Nasrallah kuoli Israelin iskussa 27. syyskuuta. Hänelle nimitettiin seuraaja Hassan Khalil Yassin 28. syyskuuta. Yassin ehti hoitaa uutta virkaansa vain joitakin tunteja, kun hänkin joutui Israelin eliminoimaksi.

Hashem Safieddine puolestaan sai nimityksenä 1. lokakuuta ja hänen kerrotaan kuolleen 3. lokakuuta.

Israelin asevoimat (IDF) ei toistaiseksi ole vahvistanut Safieddinen kuolleen. Myöskään Hizbollah ei ole vahvistanut tietoa.

Sen sijaan IDF kertoo, että Hizbollahin viestiyhteyksistä vuodesta 2000 asti vastannut komentaja Mohammad Rashid Sakafi on kuollut täsmäiskussa, joka tehtiin tiedustelutiedon pohjalta Beirutissa eilen.

Tiettävästi Safieddine sekä useita järjestön johtohenkilöitä oli torstaina koolla bunkkerissa iskun tapahtuessa, mutta IDF ei ole kommentoinut, kuoliko Sakafi samassa iskussa, jonka kohteena oli ylin johtaja Safieddine.

Israel on tappanut systemaattisesti sekä Hamasin että Hizbollahin johtoa, joista jälkimmäisen komentajia on kuollut jo ainakin kymmenen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)