Ben Zyskowicz. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Ben Zyskowicz: Tärkein asia on ihmisten toimeentulo

Kokoomuksen konkarikansanedustaja ihmettelee vihreiden puoluekokouksen pääteemoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz Verkkouutisten BenTV:ssä vihreiden puoluekokouksen antia.

Viime viikolla Espoossa pidetyssä puoluekokouksessa puolue linjasi muun muassa haluavansa edistää monisuhteisten aseman tunnustamista yhteiskunnassa. Aloitteen moniavioisuuden laillistamisesta puoluekokous kuitenkin hylkäsi.

– Puoluekokouksen tärkeimmäksi aiheeksi näytti nousevan se, pitäisikö Suomen lainsäädännössä tunnistaa ja tunnustaa niin sanottu monisuhteisuus, Zyskowicz kummastelee.

Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta otti puoluekokouksen aikana kantaa myös nykyhallitukseen, ja toivotti jokaisen ”kokoomuksen nykymenoon pettyneen sivistysliberaalin” tervetulleiksi vihreisiin.

– Olenkohan minä sellainen, Zyskowicz naurahtaa.

Kokoomuskonkari haluaa taas sanoa Virralle ja vihreille, että sellaiset vihreät, joiden mielestä seksuaalisuuteen liittyvät asiat translaista eheytyshoitoihin eivät ole politiikan tärkeimpiä teemoja, ovat vastaavasti tervetulleita kokoomukseen.

Hän muistuttaa, että politiikassa merkittäviä kysymyksiä liittyvät siihen, miten rahoitetaan erilaiset palvelut kuten varhaiskasvatus, koulutus, turvallisuus ja sote-palvelut.

– Kaikkein tärkeimmät asiat liittyvät ihmisten toimeentuloon, työhön, yrittämiseen ja sosiaaliturvaan, Zyskowicz listaa.

– He, jotka ovat sitä mieltä, että nämä ovat niitä politiikan tärkeimpiä asioita, eivätkä nämä seksuaalikysymykset, he taas ovat hyvin tervetulleita meille, Zyskowicz sanoo.

Virta on kritisoinut kokoomusta myös työperäisen maahanmuuton vaikeuttamisesta. Tällaisen väitteen Zyskowicz tyrmää täysin. Hän muistuttaa, että maahanmuuttoprosessit ovat nopeutuneet. Zyskowicz nostaa esiin myös sen, että työ- ja elinkeinoministeriö tekee parhaillaan yhteistyötä Brasilian, Filippiinien, Intian ja Vietnamin kanssa työperäisen maahanmuuton edistämiseksi.

Lopuksi kokoomusedustaja vastaa Virran moitteisiin työperäisten maahanmuuttajien elämän vaikeuttamisesta.

– Pakko myöntää, että me säädämme tällaisen 1600 euroa kuukaudessa minimin, joka pitää tienata. Ja sehän on ihan järkevää, Zyskowicz sanoo.

– Mitä järkeä on tulla työperäisenä maahanmuuttajana Suomeen, jos ei sillä omalla palkallaan voi itseään elättää? Zyskowicz kysyy.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)