Helsinki-halli. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

IL: Helsinki-hallia voi uhata purkaminen

Monitoimihallin sähköt ja lämmitys on katkaistu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Aiemmin Hartwall-areenana tunnettu Helsinki-halli saatetaan joutua purkamaan, kertoo Iltalehti.

Venäläisomisteinen monitoimihalli on ollut käyttämättömänä alkuvuodesta 2022 lähtien. Areenan omistavat venäläisoligarkit Gennadi Timtšenko ja Roman Rotenberg ovat olleet jo vuosia pakotteiden piirissä, joka on hankaloittanut hallin myyntiä.

Syys-elokuun aikana hallista on katkaistu niin kaukolämpö kuin sähkönjakelu maksamattomien laskujen vuoksi. Tällä hetkellä tärkeimpiä toimintoja pidetään yllä varavoimalla.

Helsinki-hallin kokoista rakennusta ei kuitenkaan voida ylläpitää pelkällä varavoimalla. Tällä hetkellä ilmanvaihto ei toimi, ja kylmien kelien saapuessa myös areenan sisälämpötila laskee.

– Huoli on kova, jos ei sähköjä ja lämpöä ala tulla. Jos alkaa olla kylmiä pakkasöitä, aletaan olla riskirajoilla, kommentoi eräs asiantuntija.

Mikäli rakennusta ei saada kytkettyä takaisin sähkö- ja kaukolämpöverkkoon ja rakennus on talven yli tyhjillään, tulevat areenan rakenteet kärsimään. Edessä voivat olla miljoonia euroja maksavat kunnostustyöt.

Pahimmassa tapauksessa areena voi rapistua talven aikana niin, ettei sitä kannata edes yrittää kunnostaa. Silloin rakennus täytyisi purkaa kokonaan.

Asiantuntijan mukaan ei olla välttämättä kovin kaukana siitä, että tällaisen korjauskynnyksen yli mentäisiin.

Tilannetta pahentaa se, että areenalla ei ole henkilökuntaa eivätkä hälytys- ja varoitusjärjestelmät toimi. Jos putket alkaisivat lämpötilojen viilentyessä vuotaa, voisi vesivahingon havaitseminen kestää kauankin.

– Jos esimerkiksi yöllä on muutama aste pakkasta ja päivällä ollaan nollassa tai vähän sen yli, aletaan olla kriittisellä rajalla, asiantuntija varoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)