Päivittäistavaraketjut kiistävät väitteet vegaanituotteiden kalliimmasta hinnoittelusta. LEHTIKUVA / IRENE STACHON

HU: Kaupat kiistävät väitteet vegaanituotteiden lisähinnoista

Myös kasvisproteiineja tuottavat yritykset suhtautuvat väitteisiin epäillen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Päivittäistavaraketjut kiistävät väitteen, jonka mukaan vegaanisilla tuotteilla olisi kalliimmat hinnat, uutisoi Helsingin Uutiset. Vastikään julkaistun Rakkaat eläimet, joita syömme -kirjan mukaan vegaanituotteiden hinnat ovat kalliimpia ja niiden voittomarginaali kaupoille olisi jopa 50 prosenttia.

Kirjassa esitetään, että kaupat pitävät vegaanisia tuotteita korkeamman katteen premium-tuotteina, joita ihmiset ostavat hinnasta riippumatta. Sekä S-ryhmän, Keskon ja Lidlin edustajat ovat kiistäneet väitteet. Kauppojen mukaan premium-tuotteen pitää olla muita tuotteita parempi. Premium-tuotteeksi ei siis voida luokitella kokonaista tuoteryhmää, päivittäistavaraketjuista huomautetaan.

Päivittäistavaraketjujen mukaan liha- ja vegaanituotteiden välillä ei ole suuria eroja katteissa. Esimerkiksi Keskolla lihan sekä kasviproteiinien katteet ovat lähes samat, vaikka yksittäisten tuotteiden välillä eroja voikin olla, sanoo Helsingin Uutisille Keskon osto- ja myyntijohtaja Janne Vuorinen.

Myös kasviproteiineja tuottavien yritysten suhtautuminen kirjan väitteisiin on epäileväinen. Jalofoodsin toimitusjohtaja Jouko Riihimäki sanoo, ettei ole huomannut erilaista hinnoittelua kasvis- ja lihaproteiinin välillä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)