Google-tunnusten syöttämisessä kannattaa käyttää harkintaa. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Haittaohjelma varastaa tunnuksesi ja lukitsee tietokoneesi

Google-tunnusten syöttämisessä kannattaa käyttää harkintaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Bleeping Computer -sivusto varoittaa uudesta haittaohjelmasta, joka pyrkii varastamaan käyttäjän Google-tunnukset. Havaintoja ohjelmasta on tehty ainakin elokuusta 2024 saakka.

Haittaohjelma StealC lukitsee selaimen niin sanottuun kioskitilaan Googlen kirjautumissivulle. Samalla ohjelma estää ESC- ja F11 -näppäinten käytön, jotta ikkunaa ei voida sulkea. Tarkoituksena on saada ihminen syöttämään selaimeen omat Google-tunnuksensa, jotta hän voi ohittaa selaimen lukituksen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Jos tunnukset syötetään, StealC varastaa kirjautumistiedot ja lähettää ne eteenpäin. Selaimen yhtäkkiseen kioskitilaan siirtymiseen kannattaa aina kiinnittää huomiota, sillä se ei ole normaalia.

Jos selain lukittuu kioskitilaan eivätkä ESC- ja F11-näppäimet toimi, kannattaa kokeilla muita näppäinyhdistelmiä, kuten ”Alt + F4”, ”Ctrl + Shift + Esc”, ”Ctrl + Alt + Delete” ja ”Alt + Tab”.

Jos tämäkään ei toimi, tietokoneen voi sammuttaa pitämällä virtapainiketta painettuna, kunnes se sammuu. Käyttäjän kannattaa huomioida, että toimimalla näin tallentamattomat työt voivat kadota. Uudelleenkäynnistyksen jälkeen tietokoneelle kannattaa suorittaa virustorjunta haittaohjelman poistamiseksi.

Aiheesta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Tekniikka & Talous.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)