Kamala Harris kampanjoimassa Michiganissa. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / GEOFF ROBINS

Demokraatit huolissaan – ehdokas ei kampanjoi riittävästi

Kamala Harrisin tukijat arvostelevat kampanjaa liian varovaiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvalloissa omat ovat huolissaan demokraattien presidenttiehdokkaan Kamala Harrisin liian ”näkymättömästä” kampanjasta. Asiasta uutisoi Politico.

Presidentinvaaleihin on enää kuukausi aikaa, mutta demokraateissa istuvan varapresidentti Harrisin kampanjaa arvostellaan liian varovaiseksi ja riskejä karttavaksi. Harris ei esimerkiksi juurikaan ole antanut haastatteluja medialle, ja viimeisen viikon aikana ehdokas on viettänyt vain kolme päivä vaalien kannalta ratkaisevissa vaankieliosavaltioissa. Harrisin vastaehdokas, republikaaninen ex-presidentti Donald Trump on taas pitänyt vaalitilaisuuksia ahkerasti.

Jotkut demokraattivaikuttajat näkevät valtakunnallisia mielipidemittauksia johtavan Harrisin kampanjassa samoja piirteitä kuin Trumpille vuonna 2016 hävinneen Hillary Clintonin ehdokkuudessa.

– Tiedämme, ettei tämä oikeasti ole vuoden 2016 uusinto, ja että hän ei tule unohtamaan Wisconsinia, nimettömänä esiintyvä Joe Bidenin ex-avustaja sanoo Politicolle.

– Mutta voimme yhä ottaa siitä opiksi. Trump on jälleen kaikkialla, niin kuin hän oli silloinkin. Meidänkin puolemme on oltava kaikkialla.

Demokraattivaikuttajan esille nostama Wisconsin on ollut viime vuosina Yhdysvaltain presidentinvaalien tärkeimpiä vaankieliosavaltioita. Trump voitti pitkään demokraatteja suosineen Wisconsinin vuonna 2016, jolloin Clinton ei kampanjoinut varmana pidetyssä osavaltiossa kertaakaan. Vuoden 2020 vaaleissa demokraatti Biden voitti Wisconsinin valitsijaäänet.

Harrisin yllättävä nousu ehdokkaaksi kesällä on innostanut niin demokraattien äänestäjiä kuin rahoittajia, Politicolle todetaan. Vaikka Harrisin kampanja kuvailee ehdokastaan yhä vaalien altavastaajaksi, jotkut demokraattivaikuttajat arvostelevat kuitenkin kampanjaa pikemminkin ennakkosuosikin varovaisuudesta. Kamala Harrisin on tavattava enemmän äänestäjiä ja oltava konkreettisempi poliittisten avaustensa suhteen, kehottaa muun muassa Politicon haastattelema kongressiedustaja Seth Moulton, joka kesällä vaati ensimmäisten joukossa presidentti Joe Bidenia luopumaan ehdokkuudestaan.

Harrisin kampanjasta kerrotaan ehdokkaan suuntaavan lähiviikkoina ”aggressiiviselle” kampanjakiertueelle. Lisäksi Harris on viime aikoina antanut enemmän haastatteluja suurille medioille, tukijat muistuttavat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)