Venäläinen Osa-ilmatorjuntajärjestelmä liekeissä. KUVA: Ukrainan sotilastiedustelupalvelu HUR

Video: Hyökkääjän ilmatorjuntajärjestelmä tuhottiin droonilla

Kymmenen miljoonan dollarin arvoinen ohjuslavetti liekehtii videolla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukraina on onnistunut tuhoamaan 10 miljoonan dollarin arvoisen venäläisen ilmatorjuntajärjestelmän kertakäyttödroonilla, kertoo Kyiv Independent.

Ukrainan sotilastiedustelupalvelu HUR julkaisi iskusta videon sunnuntaina. Iskun takana oli HUR:n droonisodankäyntiin erikoistunut Kryla-yksikkö.

Julkaistulla videolla näkyy, miten FPV-kamikazedrooni iskeytyy venäläiseen 9K33 Osa -ilmatorjuntajärjestelmään. Tämän jälkeen toisen droonin kuvaama video näyttää, miten ohjusjärjestelmä syttyy tuleen.

1970-luvulla käyttöön otettu Osa on liikkuva lyhyen kantaman ilmatorjuntaohjusjärjestelmä. Iästään huolimatta Venäjä on hyödyntänyt Osaa tehokkaasti droonien vastaisessa sodankäynnissä. Asiantuntijoiden mukaan Ukraina joutui vetämään sodan alussa käyttämänsä Bayraktar-droonit pois käytöstä juuri Osa-ilmatorjuntajärjestelmien takia.

Videolla tuhoutunut Osa on yksi 970 venäläisestä ilmatorjuntajärjestelmästä, jotka on Ukraina on maan pääesikunnan mukaan tuhonnut sodan aikana.

Ukraina on hyödyntänyt vastaavia halpoja kamikaze-drooneja jo pitkään. Tiedustelupalvelun mukaan Osan hinta on noin 10 miljoonaa dollaria, kun taas kalliin järjestelmän tuhonnut drooni maksoi vain joitakin satoja dollareita.

Tämän suhteen Ukrainan nyt nähty isku oli varsin kustannustehokas.

– Mielenkiintoiset matematiikan oppitunnit tulevat jatkumaan, HUR kommentoi asiaa Telegram-viestissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)