Naton väistyvä pääsihteeri Jens Stoltenberg. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Natoa kehotetaan vahvistamaan merkittävästi puolustuskykyään

Jens Stoltenbergin mukaan Nato-liittolaisten on varauduttava pahimpaan mahdolliseen skenaarioon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tähän sisältyy taisteluprikaatien määrän lisääminen 82:sta 131:een ja uusien joukkojen ja divisioonien luominen, niiden lukumäärän nostaminen 24:stä 38:aan, jotta puolustus täyttäisi vähimmäisvaatimukset, Die Welt-lehden raportissa todetaan, Asiasta kertoo The Kyiv Independent.

Lisäksi Naton on rakennettava uudelleen ilmapuolustustaan ja laajennettava ilmavoima- ja kuljetuskykyään.

Nämä suositukset hyväksyivät ja allekirjoittivat Naton Euroopan ylikomentaja Christopher J. Cavoli ja muutoskomennon päällikkö Pierre Vandieu. Tämä kuvastaa kiireellistä tarvetta vahvistaa kollektiivista turvallisuutta kasvavien globaalien uhkien valossa.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sanoi 18. heinäkuuta BBC:lle, että Nato-liittolaisten on varauduttava pahimpaan mahdolliseen skenaarioon vuosikymmenen kestäneestä sodasta Ukrainassa.

– Pääviesti on, että mitä vahvempi tuki Ukrainalle ja mitä kauemmin olemme valmiita sitoutumaan siihen, sitä nopeammin tämä sota voi päättyä, pääsihteeri totesi.

Stoltenberg, jonka pääsihteerin toimikausi päättyy lokakuussa, on johdonmukaisesti kehottanut Nato-liittolaisia lisäämään puolustusmenoja liittokunnan murenemisvaaran takia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)