Punaisella värillä töhrittyä Eduskuntatalon puhdistetaan Helsingissä 25. syyskuuta 2024. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Eduskuntatalon julkisivun puhdistus jatkuu keskiviikkoon

Pylväikön puhdistustyöt jatkuvat tänään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Töiden arvioidaan kestävän keskiviikkoon saakka.

Julkisivua puhdistetaan Museoviraston suosituksen mukaisesti korkeapainehöyrypesulla, jossa höyryn lämpötilaa säädetään pintojen herkkyyden mukaan.

Saumojen puhdistamiseen käytetään lisäksi vahvasti emäksistä pesuainetta. Pesuaine on biohajoavaa ja laimenee puhdistustyön aikana ympäristölle haitattomaksi.

Museovirasto on edellyttänyt puhdistustyön tekijältä ymmärrystä Eduskuntatalon erityispiirteistä ja kokemusta vastaavista kohteista. Työhön on valittu konservointiin, restaurointiin ja vaativaan korjausrakentamiseen erikoistunut yritys, joka on ollut mukana myös Eduskuntatalon peruskorjauksessa.

Elokapina ja Återställ Våtmarker -ympäristöliike sotkivat 25. syyskuuta Eduskuntatalon graniittipylväitä, portaita ja rakennuksen seinää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)