Venäläislennokin siiven kappale Ukrainasta julkaistulla videolla. Kuvakaappaus videolta/X

Uusi uhka etulinjassa: Pudonneen Venäjän häivekoneen romun joukossa tärkeä löytö

Ohotnik-lennokin ominaisuuksista tiedetään yhä varmasti varsin vähän.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Harvinainen venäläinen häivelennokki pudotettiin Ukrainan rintamalla viikonloppuna. S-70 Ohotnik (suom. metsästäjä) -lennokista tiedetään varsin vähän.

Verkkouutiset on kertonut konehankkeesta aiemmin tässä. Suhoin kehittämän lennokin on oletettu kykenevän niin tiedustelu- kuin hyökkäystehtäviinkin. Jälkimmäisestä on nyt saatu ensi kertaa vahvistus.

Sosiaaliseen mediaan päätyneiden kuvien ja videoiden perusteella Ohotnik kuljetti pudotessaan vasta tänä vuonna käyttön otettuja D-30-tyypin liitopommeja. Havainto vahvistaa, että Venäjällä on siis jälleen yksi uusi lavetti rintamalla tuhoisiksi todettujen aseiden käyttöön.

Tällaisia kuvia lennokista julkaistiin vuonna 2019. Kuvakaappaus/Telegram

Suuria Ohotnik-lennokkeja on asiasta tässä kertovan Forbesin mukaan Venäjän käytössä vain kourallinen. Toistaiseksi on epäselvää, putosiko kone ukrainalaisten vai venäläisten tulituksessa. Julkisuudessa liikkuvien tietojen mukaan on hyvinkin mahdollista, että Venäjä päätti ampua lennokin itse alas sen jälkeen, kun se hallinta menetettiin joko vikaantumisen tai elektronisen häirinnän takia.

Ohotnikista saatiin ensi kertaa vihiä vuonna 2019, kun venäläiselle ilmailusivustolle ilmestyi rakeisia kuvia traktorista vetämässä suurta lennokkia kiitoradalla Novosibirskissa.

Vaikka Ohotnikia todistettavasti käytetäänkin aseistettuna Ukrainan taivaalla, on hyvinkin mahdollista, että kyse on edelleen testivaiheessa olevasta projektista. Venäjän ilmavoimien tiedetään tuoneen koekäytössä olleita koneita sotatoimialueille aiemminkin. Forbesin mukaan Venäjä on myös menettänyt viime aikoina runsaasti tiedustelulennokkeja ja tarve niille on kova.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)