Leggosta tuli Vainio Clothing. KUVAKAAPPAUS

Lego vaati suomalaisen yrityksen vaihtamaan nimensä

Leggo vältti oikeusprosessin muuttamalla nimensä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tanskalainen leluyritys Lego vaati suomalaista Leggo-yritystä vaihtamaan nimensä välittömästi. Syynä on nimien samankaltaisuus. Suomalaisyritys kertoo asiasta verkkosivuillaan.

Suomalainen Leggo valmistaa kestäviä lastenvaatteita. Lego oli tehostanut vaatimustaan sillä, että mikäli Leggo ei muuta nimeään, se vie asian oikeuden ratkaistavaksi.

Asiasta kertoi ensin Helsingin Sanomat. Yrityksen perustaja Otto Vainio kertoo HS:lle, että yhtiön nimi ei liittynyt millään tavalla Legoon. Hänen mukaansa yrityksen nimi on yhdistelmä sanoista Leg ja Go.

Raskaan oikeusprosessin välttääkseen Vainio päätti vaihtaa yrityksen nimeksi Vainio Clothing.

Nimenvaihdos on maksanut Vainion mukaan aikaa ja rahaa. Häntä myös harmittaa se, että yrityksen brändin rakentaminen oli murtumassa kokonaan pois nimenvaihdoksen takia.

Vainio sanoo olleensa asiasta yhteydessä myös Suomen yrittäjien lakineuvontaan. Sieltä hänen mukaansa arvioitiin, että Legon vaatimuksille ei ole perusteita.

Itä-Suomen yliopiston kauppaoikeuden professori Katja Weckström luonnehtii HS:lle Legon ja Leggon välistä tapausta haastavaksi. Hän huomauttaa, että Legolla on vahva tavaramerkki ja ihmiset yhdistävät sanan ”lego” sen tuotteisiin. Lego on ollut markkinoilla myös pitkään ennen Leggon perustamista ja se on rekisteröinyt tavaramerkkinsä.

Edellä mainittujen seikkojen perusteella Weckström arvioi, että Lego olisi voinut olla vahvoilla markkinaoikeudessa. Vastaavia tilanteita välttääkseen hän suosittelee uusia yrityksiä aina tarkistamaan ennalta, millaisia tavaramerkkejä on jo olemassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)