Trafalgar Square Lontoossa. / LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Työväenpuolueen verolinja uhkaa ajaa miljonäärit pois Britanniasta

Asiantuntijoiden mukaan valmistelussa olevaa veromuutosta olisi lähes mahdotonta valvoa käytännössä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Britannian työväenpuolueen suunnittelemien veronkorotusten ja muiden muutosten arvioidaan johtavan varakkaiden joukkopakoon.

Miljonäärien osuuden väestöstä ennakoidaan vähenevän vaalikauden aikana viidenneksellä. Heitä on tällä hetkellä 4,55 prosenttia, mutta viiden vuoden kuluttua enää 3,62 prosenttia. Saksassa, Ranskassa ja Italiassa miljonäärien määrä sen sijaan kasvaa.

Miljonäärien osuuden ei ennakoida laskevan missään muussa maassa yhtä voimakkaasti vuosina 2023–2028.

Adam Smith Institute -ajatuspajan mukaan taustalla on hallituksen ”vihamielinen kulttuuri varakkuuden luojille”. Työväenpuolue ilmoitti vaaliohjelmassaan sulkevansa verojärjestelmän porsaanreikiä ja keräävänsä yli miljardi euroa maassa asuvilta henkilöiltä, joiden pysyvä asuinpaikka on verotuksen vuoksi muualla.

Telegraph-lehden mukaan valtiovarainministeri Rachel Reeves olisi epäröimässä asian suhteen, koska varakkaiden ulkomaalaisten poistuminen voisi vähentää Britannian verotuloja.

Työväenpuolueen tavoitteena on soveltaa perintöveroa vielä kymmenen vuotta sen jälkeen, kun henkilö on poistunut maasta. Asiantuntijoiden mukaan tätä olisi lähes mahdotonta valvoa.

Konservatiivien entinen valtiovarainministeri Nadhim Zahawi kehottaa hallitusta luopumaan aikeistaan ja pikemminkin keventämään varallisuuden verotusta. Hänen mukaansa tiedot miljonäärien poistumisesta kertovat työväenpuolueen vihamielisestä suhtautumisesta elinkeinoelämään ja vaurastumiseen.

– Nämä henkilöt ovat usein yrittäjiä ja yritysten omistajia. Heidän poistumisensa vähentäisi julkisissa palveluissa ja investoinneissa tarvittavia varoja, Zahawi sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)